Logo

Akcionarsko Društvo

Aerodromi
CRNE GORE

Dobro Došli

Fly Dubai leti za Crnu Goru
20.02.2017

 

Najveća lowcost kompanija sa Bliskog Istoka Flydubai, zvanično je najavila tri nove destinacije za predstojeću ljetnju sezonu, među kojimaje i Crna Gora. Prvi let na liniji Dubai-Tivat- Dubai planiran je za 23. jun a letovi će se obavljati do 25. septembra.

Zahvaljujem državnim i turističkim poslenicima na profesionalnom tretmanu i ophođenju, kao i odličnim viznim uslovima za stanovnike UAE-a i zemalja Golfa uopšte“, istakao je izvršni direktor kompanije Flydubai Ghaith Al Ghaith.

Iz kompanije su naveli da su se odlučili na otvaranje novih linija jer raste interes za novim, atraktivnim, autentičnim destinacijama, kada su u pitanju putnici sa Bliskog Istoka jer oni žele nove atraktivne lokacije za odmor na plaži ili istraživanje.

Prvi „vazdušni most“ između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore uspostavljen je nakon promotivnog čarter leta 3. oktobra 2016. godine na relaciji Dubai -Tivat.

 

RED LETENJA ZA IATA SEZONU ZIMA 2016
07.10.2016

Red letenja za IATA sezonu zima 2016 na Aerodromima Podgorica i Tivat otpočinje sa primjenom u nedjelju, 30. oktobra 2016. godine i primjenjivat će se narednih 6 mjeseci, zaključno sa 25. martom 2017. godine. Ističemo da trenutni podaci o redu letenja su u skladu sa pristiglim informacijama od avio-prevoznika  te da  za vrijeme trajanja sezone zadržavaju pravo izmjene reda letenja.


 

Berlin - Podgorica | Nova linija RYANAIR 

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair, od 4. septembra saobraća na relaciji Podgorica – Berlin „Schönefeld“. Letovi će se obavljati dva puta sedmično, četvrtkom i nedjeljom a početna cijena avio-karte je 14,99 Eura. Letovi su danima:
- četvrtkom, sa najavljenim slijetanjem u Podgoricu - 09:30h i polijetanjem u 09:55h.
nedeljom
  
slijetanje u 10:10h
  polijetanje u 10:35h

 

 
 
 
 
Prilikom obilježavanja otvaranja nove linije, direktorica marketinga i prodaje za Istočni Mediteran Ryanair-a, gđa Chiara Ravara iz Ryanair-a izjavila je:
 
„Ryanair se raduje startu nove linije iz Podgorice za Berlin i zato što može ponuditi još mogućnosti putnicima iz Crne Gore da otkriju više evropskih destinacija. Putnici i posjetioci iz Crne Gore mogu izabrati neki od dva leta nedjeljno na relaciji Podgorica-Berlin.”
 
U ime Aerodroma Crne Gore, savjetnica izvršnog direktora Milica Babić je naglasila da su Aerodromi Crne Gore ponosni zbog otvaranja nove linije Podgorica-Berlin-Podgorica kao i da kompanija očekuje značajan broj gostiju iz Njemačke. „Takodje smo zadovoljni i što crnogorski gradjani sada imaju priliku da lakše dodju do Berlina. Ovo je treća linija Ryanair-a i nadamo se da će dobra saradnja sa tom kompanijom biti nastavljena kao i  da će u budućnosti biti prostora za povezivanje Crne Gore sa još nekoliko evropskih destinacija“,istakla je Babić


Jubilej ,10 godina od otvaranja nove zgrade Aerodroma Podgorica

 

Aerodromi Crne Gore proslavili su 10 godina od otvaranja novog Aerodroma Podgorica. U tom periodu zabilježen je rast prometa putnika za preko milion a uspostavljanjem novih parnerskih odnosa sa renomiranim aviokompanijama, Crna Gora je sada povezana sa preko 40 evropskih destinacija. Na press konferenciji povodom jubilija Aerodroma Crne Gore izvršni direktor Milovan Đuričković istakao je da se impozantni rezultati ogledaju se u vođenju adekvatne poslovne i komercijalne politike, konkuretnosti cijena i podsticajnim mjerama.

On je podsjetio da su aerodromi u Podgorici i Tivtu preuzeti 2003. godine u veoma lošem stanju, zapušteni i bez vizije razvoja. 

„Od preuzimanja aerodroma do danas, kompanija u kontinuitetu posluje uspješno, što podrazumijeva redovno izmirivane obaveza prema zaposlenima, državi, dobavljačima i kreditorima“, naveo je Đuričković. 

Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, kazao je da kompanija Aerodromi Crne Gore u kontinuitetu bilježi pozitivne poslovne rezultate, čime je pokazala da je najbolji ishod referenduma iz 2006. godine. 

„Izgrađena je nova zgrada na aerodromu u Podgorici i proširena terminalna na aerodromu Tivat. Jedna od najuspješnijih kompanija je uzela sudbinu u svoje ruke. Tako je pokazala da iako je u 100-odstotnom vlasništvu države, može da bude uspješna“, rekao je Brajović.

Otkako su Aerodromi Crne Gore preuzeti od JAT-a imovina kompanije je uvećana 4 puta, a zabilježeni su i pozitivni rezultati kada je u pitanju broj putnika. Na novom početku, godišnji promet putnika bio je 600 hiljada. Sada je ih je preko milion više. 2003-će godine imali smo 2 redovne i desetak čarter linija. Sada imamo 10 redovnih i više od 40 čarter linija.

Od preuzimanja Aerodroma Crne Gore, opsluženo je preko 14,8 miliona putnika. Kontinuirani rast saobraćaja nastavljen je i u 2016-oj godini. U prva četiri mjeseca zabilježen je rast saobraćaja od 5,7 odsto, od čega na aerodromu Podgorica 7 odsto, a u Tivtu 3,1, odsto. U predstojećoj sezoni očekuje se rast saobraćaja na erodromu u Tivtu od preko 15 odsto.


 

RED LETENJA ZA IATA SEZONU LJETO 2016

Red letenja za IATA sezonu ljeto 2016 na Aerodromima Podgorica i Tivat primjenjuje se od nedjelje,  27.marta 2016. godine i primjenjivat će se narednih 6 mjeseci, zaključno sa 29.oktobrom 2016. godine. Trenutni podaci o redu letenja su u skladu sa dobijenim informacijama od avio-prevoznika , a avio-kompanije zadržavaju pravo izmjene reda letenja za vrijeme trajanja sezone. 
 

"Tajne Crne Gore" na Aerodromu Podgorica

Projekat "Tajna Crne Gore" (“The Secret of Montenegro”) prvi put je predstavljen na Aerodromu “Podgorica” kada je na iznenađenje svih,  klapa “Alata”, skrivena među putnicima, iznenadno zapjevala pjesmu “Crnom Gorom”, a ubrzo se pojavio i “Stars string” kvartet, čiji su članovi zasvirali tango. Na taj način, po prvi put u Crnoj Gori organizovana je flash mob serija.

"Projekat je podržan  od strane Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva turizma Crne Gore, koji promovišu najbolje vrijednosti Crne Gore, a među njima upravo energiju života i ljepote zemlje. Puna podrška stigla je i od aerodroma Podgorica, čiji menadžment je sa zadovoljstvom prihvatio da aerodrom bude dio ovakve promocije Crne Gore.

Svi koji su se zatekli na aerodromu “Podgorica” imali su priliku da prisustvuju prvom muzičkom spektaklu, koji će se u narednom periodu odvijati na različitim lokacijama Crne Gore, u cilju promocije muzike, plesa, kulture i turizma Crne Gore.

Izvođenja će biti iznenađenje za mnoge u Crnoj Gori. Svaki iznenadni nastup biće priča za sebe, sa originalnim konceptom, a finalni događaj je Tajna po kojoj će Crna Gora biti dugo pamćena.

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Ryanair - nagrada za 100-hiljaditog putnika iz Podogrice

 

Kompanija Ryanair u četvrtak 10. septembra 2015. , nagradila je 100-hiljaditog putnika iz Podgorice.

Nagradu, dvije besplatne karte na liniji Brisel Podgorica, jubilarnom putniku Aldini Ličini iz Bara, uručio je direktor marketinga i prodaje Ryanaira za Rumuniju, centralnu i istočnu Evropu Denis Barabas. 

Ovo je bilo baš lijepo iznenađenje za kraj odmora. Javili su mi da sam stohiljaditi putnik i da sam dobila nagradu. Često putujem Ryanairom i dobro je što ima liniju za Crnu Goru“, rekla je Ličina koja se sa širom porodicom vraća sa odmora u Luksemburg gdje živi i radi. Barabas je saopštio da Ryanair bilježi veliko interesovanje za linije iz Podgorice s obzirom da su putnici iz Crne Gore odlično prihvatili tu avio-kompaniju. Trenutno u Podgorici održavaju dvije linije ka Briselu i Londonu, osam letova sedmično, preko 30.000 putnika godišnje i 100.000 putnika za dvije godine.


 
Edelweiss  - Povratna karta do Ciriha 120 €

 

Švajcarska avio kompanija Edelweiss uvela je 09.07.2015. liniju na relaciji Cirih-Podgorica-Cirih, a cijena povratne karte u ekonomskoj klasi iznosi 120 eura. Direktor kompanije Swiss International Air Lines u Austriji i centralnoj i istočnoj Evropi Bernhard Wodl kazao je da će avion Airbus A320 na liniji Cirih-Podgorica-Cirih saobraćati tri puta sedmično.

"Ovaj let će predstavljati pogodnost ne samo za stanovnike koji vode porijeklo iz Crne Gore, već i za državljanje Švajcarske koji žive u Crnoj Gori", rekao je Wodl.

 

 

Nova pravila za ručni prtljag

Ručni prtljag mora biti prijavljen na šalteru za registraciju putnika i prtljaga. Detaljnu listu zabranjenih predmeta i opasnih materija pogledajte ovdje  , mjere bezbjednosti za tečnosti u ručnom prtljagu možete pogledati ovdje

 
  
 
Molimo da upakujete Vaš ručni prtljag u skladu sa ovim propisanim mjerama, prije dolaska kod nas. U suprotnom po dolasku na bezbjedonosnu kontrolu neće Vam biti dozvoljeno da zabranjene i nepropisno upakovane predmete, materije i tečnosti unesete u putničku kabinu. Sve zabranjene predmete ili veće količine tečnosti od dozvoljenih će te morati odložiti u namjenske kontejnere.

 

11 godina AERODROMA CRNE GORE

22.07.2014.godine “Aerodromi Crne Gore”AD tradicionalno obiljezavaju svoj jubilej - 11 godina postojanja .


Aerodrom TIVAT - Porast prometa

Na  aerodromu  Tivat ,posmatrano od početka godine do 20. jula 2014. godine  promet putnika je veći za 11%  a promet aviona za 6% od prometa  u odnosu na isti period u 2013. godini

 

Rayan leti i za London

Ryanair, najveca evropska niskobudzetna aviokompanija, nakon linije Brisel (Charleroi)-Podgorica, 1.04. uvela je liniju London (Stansted)-Podgorica.

Na ovim letovima do kraja ljetnjeg reda letenja ocekuje se blizu 40.000, putnika, sto predstavlja znacajno povecanje u odnosu na broj putnika koji je ova kompanija prevezla u toku prosle godine.

Letovi za Brisel realizuju se ponedjeljkom i cetvrtkom, a letovi za London utorkom i subotom. 


Tivat, nove čarter kompanije za sezonu 2014


Avio kompanije koje po prvi put realizuju čarter letove na/sa ap Tivat:

-      Atlantic Airways sa Farskih Ostrva
-      Azerbaijan Airlines iz Azerbejdžana
-      Norwegian Air Shuttle, Norveška
-      B&H Airlines , Bosna i Hercegovina
-      YanAir , Ukraina
-      Dart Airlines, Ukrajina

 kao i sledeće kompanije sa manjim brojem letova (3-4 dolaska)

-      White Airways, Portugalija
-      Volotea, Španija
-      Enter Air, Poljska
-      Kosmos , Rusija


"Aerodromi Crne Gore" postali Akcionarsko Drustvo

Vlada Crne Gore je na sjednici od 25.jula 2013.godine,donijela odluku o osnivanju jednoclanog akcionarskog drustva za usluzne djelatnosti u vazdusnom saobracaju “Aerodromi Crne Gore”AD

Sjediste  uprave Drustva je na Aerodromu Podgorica


 

 

Aerodrom
PODGORICA
°
odlasciDolasci
Broj leta
Grad
Plan.
Promj.
JU170
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU170
Dolazak iz: Beograd
Planiran: 08:05
Status: -
Beograd
08:05
-
TK1085
Kompanija: TURKISH AIRLINES
Broj Leta: TK1085
Dolazak iz: Istanbul
Planiran: 08:55
Status: Otkazan
Istanbul
08:55
-
YM101
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM101
Dolazak iz: Beograd
Planiran: 09:30
Status: -
Beograd
09:30
-
FR7961
Kompanija: RYANAIR
Broj Leta: FR7961
Dolazak iz: London Stansted
Planiran: 10:45
Status: -
London Stansted
10:45
-
AZ558
Kompanija: ALITALIA
Broj Leta: AZ558
Dolazak iz: Rome
Planiran: 11:30
Status: -
Rome
11:30
-
YM501
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM501
Dolazak iz: Vienna
Planiran: 11:45
Status: -
Vienna
11:45
-
JP852
Kompanija: ADRIA AIRWAYS
Broj Leta: JP852
Dolazak iz: Ljubljana
Planiran: 13:30
Status: -
Ljubljana
13:30
-
odlasciOdlasci
Broj leta
Grad
Plan.
Promj.
YM100
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM100
Destinacija: Beograd
Planiran: 07:30
Status: -
Beograd
07:30
-
YM500
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM500
Destinacija: Vienna
Planiran: 08:00
Status: -
Vienna
08:00
-
JU171
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU171
Destinacija: Beograd
Planiran: 08:35
Status: -
Beograd
08:35
-
TK1086
Kompanija: TURKISH AIRLINES
Broj Leta: TK1086
Destinacija: Istanbul
Planiran: 09:50
Status: Otkazan
Istanbul
09:50
-
YM160
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM160
Destinacija: Frankfurt
Planiran: 10:40
Status: -
Frankfurt
10:40
-
FR7962
Kompanija: RYANAIR
Broj Leta: FR7962
Destinacija: London Stansted
Planiran: 11:10
Status: -
London Stansted
11:10
-
AZ559
Kompanija: ALITALIA
Broj Leta: AZ559
Destinacija: Rome
Planiran: 12:10
Status: -
Rome
12:10
-
Aerodrom
TIVAT
°
odlasciDolasci
Broj leta
Grad
Plan.
Promj.
YM201
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM201
Dolazak iz: Belgrade
Planiran: 08:50
Status: -
Belgrade
08:50
-
JU182
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU182
Dolazak iz: Belgrade
Planiran: 14:45
Status: -
Belgrade
14:45
-
YM611
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM611
Dolazak iz: Moscow
Planiran: 16:30
Status: -
Moscow
16:30
-
U21983
Kompanija: EASY JET
Broj Leta: U21983
Dolazak iz: Manchester
Planiran: 16:35
Status: -
Manchester
16:35
-
SU2050
Kompanija: AEROFLOT
Broj Leta: SU2050
Dolazak iz: Moscow
Planiran: 17:30
Status: -
Moscow
17:30
-
JU184
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU184
Dolazak iz: Belgrade
Planiran: 18:00
Status: -
Belgrade
18:00
-
YM203
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM203
Dolazak iz: Belgrade
Planiran: 19:20
Status: -
Belgrade
19:20
-
odlasciOdlasci
Broj leta
Grad
Plan.
Promj.
YM200
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM200
Destinacija: Belgrade
Planiran: 06:40
Status: -
Belgrade
06:40
-
YM610
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM610
Destinacija: Moscow
Planiran: 09:30
Status: -
Moscow
09:30
-
JU183
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU183
Destinacija: Belgrade
Planiran: 15:15
Status: -
Belgrade
15:15
-
YM202
Kompanija: MONTENEGRO AIRLINES
Broj Leta: YM202
Destinacija: Belgrade
Planiran: 17:10
Status: -
Belgrade
17:10
-
U21984
Kompanija: EASY JET
Broj Leta: U21984
Destinacija: Manchester
Planiran: 17:10
Status: -
Manchester
17:10
-
SU2051
Kompanija: AEROFLOT
Broj Leta: SU2051
Destinacija: Moscow
Planiran: 18:30
Status: -
Moscow
18:30
-
JU185
Kompanija: AIR SERBIA
Broj Leta: JU185
Destinacija: Belgrade
Planiran: 18:30
Status: -
Belgrade
18:30
-
Novosti
pogledajte sve

Fly Dubai leti za Crnu Goru
Red letenja za zimu 2016
Nova linija RYANAIR - Berlin
Jubilej Aerodroma Podgorica
Sezonski red letenja Ljeto 2016
"Tajne Crne Gore" na Aerodromu
Ryanair-100.000-ti putnik