Select Page

Predstavnici Lufthansa grupe obišli su Aerodrom Tivat, mjesec pred prvi let koji će ta kompanija obaviti ka Crnoj Gori. 13. aprila prvi put avion najznačajnije evropske kompanije sletjeće u Tivat iz Minhena a dan kasnije iz Frankfurta. Tokom razgovora sa izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore Danilom Orlandićem predstavnici Lufthanse istakli su značaj uspostavljanja saradnje a posebno su bili impresionirani Terminalom 2 Aerodroma Tivat, koji je svečano otvoren u decembru prošle godine. Istakli su i da prodaja karata za letove Minhen-Tivat i Frankfurt-Tivat ide jako dobro.

” Ove linije otvaraju nove mogućnosti i konekcije prema udaljenim destinacijama kao što su Njujork, Majami,  Los Anđeles i mnoge druge. Sada će biti moguće sve ove destinacije povezati sa Tivtom i to je veoma značajno za sve putnike iz Crne Gore. Takođe primjećujemo i interesovanje turista iz Njemačke za Crnu Goru i sa zadovoljstvom mogu da kažem da se letovi za Tivat iz Frankfurta i Minhena za Tivat uveliko rezervišu. Kada sam bio ovdje ranije , aerodrom je bio veoma mali a sada sam zaista impresioniran jer sam vidio potpuno nov i funkcionalni Terminal 2. Veliki napredak je postignut u veoma kratkom roku i to je pravi podvig”, istakao je Bernhard Vodl generalni menadžer Lufthansa grupe za region.

 

“Jako je važno shvatiti pravi značaj saradnje sa Lufthansom i zato ponavljam da ona nije važna samo za Aerodrome Crne Gore već i za cijelu državu. Ona je u avio svijetu sedma kompanija a prva u Evropi, ima preko 700 aviona i  za crnogorski turizam je značajno da se samo u njihovom in flight magazinu  nadje ime Crne Gore i  ime opštine Tivat, da ne govorim o drugim oblicima promocije.
Imamo određene zahtjeve sa njihove strane koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore generalno na izuzetno visokom nivou što se tiče operativnih mogućnosti”

Danilo Orlandić

Izvršni Direktor, Aerodromi Crne Gore

Prvi let na liniji Frankfurt-Tivat-Frankfurt obaviće se u subotu 13.aprila a u nedjelju 14. aprila realizovaće se let Minhen-Tivat-Minhen. Letovi će se obavljati jednom sedmičnom I to avionima tipa AIRBUS A320.

Skip to content