Select Page

Aerodromi Crne Gore proslavili su 10 godina od otvaranja novog Aerodroma Podgorica. U tom periodu zabilježen je rast prometa putnika za preko milion a uspostavljanjem novih parnerskih odnosa sa renomiranim aviokompanijama, Crna Gora je sada povezana sa preko 40 evropskih destinacija. Na press konferenciji povodom jubilija Aerodroma Crne Gore izvršni direktor Milovan Ðurickovic istakao je da se impozantni rezultati ogledaju se u vodenju adekvatne poslovne i komercijalne politike, konkuretnosti cijena i podsticajnim mjerama.

On je podsjetio da su aerodromi u Podgorici i Tivtu preuzeti 2003. godine u veoma lošem stanju, zapušteni i bez vizije razvoja. 

„Od preuzimanja aerodroma do danas, kompanija u kontinuitetu posluje uspješno, što podrazumijeva redovno izmirivane obaveza prema zaposlenima, državi, dobavljacima i kreditorima“, naveo je Ðurickovic. 

Ministar saobracaja i pomorstva, Ivan Brajovic, kazao je da kompanija Aerodromi Crne Gore u kontinuitetu bilježi pozitivne poslovne rezultate, cime je pokazala da je najbolji ishod referenduma iz 2006. godine. 

„Izgradena je nova zgrada na aerodromu u Podgorici i proširena terminalna na aerodromu Tivat. Jedna od najuspješnijih kompanija je uzela sudbinu u svoje ruke. Tako je pokazala da iako je u 100-odstotnom vlasništvu države, može da bude uspješna“, rekao je Brajovic.

Otkako su Aerodromi Crne Gore preuzeti od JAT-a imovina kompanije je uvecana 4 puta, a zabilježeni su i pozitivni rezultati kada je u pitanju broj putnika. Na novom pocetku, godišnji promet putnika bio je 600 hiljada. Sada je ih je preko milion više. 2003-ce godine imali smo 2 redovne i desetak carter linija. Sada imamo 10 redovnih i više od 40 carter linija.

Od preuzimanja Aerodroma Crne Gore, opsluženo je preko 14,8 miliona putnika. Kontinuirani rast saobracaja nastavljen je i u 2016-oj godini. U prva cetiri mjeseca zabilježen je rast saobracaja od 5,7 odsto, od cega na aerodromu Podgorica 7 odsto, a u Tivtu 3,1, odsto. U predstojecoj sezoni ocekuje se rast saobracaja na erodromu u Tivtu od preko 15 odsto.

Skip to content