Select Page

Prvi put u istoriji Aerodrom Tivat docekao je milionitog putnika. Eleonor Fenlon, koja je doputovala iz Londona, sacekao je na platformi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore a.d. Danilo Orlandic, menadžment preduzeca kao i direktorica Nacionalne turisticke organizacije, željka Radak Kukavičić.

Jubilarnoj putnici je urucen i nagradni vaucer za boravak u renoviranom hotelu „Aleksandar“ na budvanskoj rivijeri koji može da iskoristi tokom iduce ljetnje sezone.

Ovo je uspjeh svih nas. Ovo je dan kada moramo da budemo ponosni na svakog našeg radnika i na sve koji su doprinjeli da se ovakav uspjeh ostvari. Ovo su sjajni rezultati ali i rezultati koji obavezuju i ucinicemo sve da unaprijedimo naše usluge i da budemo što bolji. Do kraja godine ocekujemo da opslužimo oko 2 miliona i 100 hiljada putnika na oba naša aerodroma, što je apsolutni rekord a milionitog putnika na Aerodromu Podgorica ocekujemo krajem godine. 

Danilo Orlandić

Aerodromi Crne Gore, Izvršni direktor

Zadovoljstvo mi je što mogu reci da Crna Gora bilježi konstantni porast turistickog prometa, o cemu najbolje govore i podaci o broju prevezenih putnika na našim aerodromima koji predstavljaju krucijalnu kariku u unapredenju turistickog proizvoda destinacije. Unaprijedenje aviodostupnosti jedan je od naših strateških ciljeva na putu da Crnu Goru ucinimo cjelogodišnjom turistickom destinacijom. Trenutno su Aerodromi Tivat i Podgorica povezani sa po 40 destinacija, prisutno je 70 aviokompanija, što našu destinaciju cini dostupnijom turistima iz Evrope iz cijelog svijeta

Željka Radak Kukavičić

Direktorica, NTO Crne Gore

Aerodromi Crne Gore, prema najavama, do kraja godine će opslužiti preko 2 miliona putnika, na oba crnogorska aerodroma, pa ce tako 2017. godina biti još jedna u nizu rekordnih i po obimu saobracaja i po finansijskim pokazateljima.

Skip to content