Select Page

➡️ “Moj fokus su radnici: optimizacija radnih mjesta i postavljanje najkompetentnijih ljudi na prave pozicije. Takođe, neophodno je poboljšanje infrastrukture na oba aerodroma”, poručio je u Boje Jutra TV Vijesti, u svom prvom gostovanju od dolaska na funkciju izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski.

➡️ Prenosimo neke najzanimljivije segmente intervjua, a kompletan razgovor možete pogledati na linku na kraju teksta:

➡️ O infrastrukturi: “ACG su bezbjedni, to je najvažnije da putnici znaju. Istina je da je infrastruktura stara i da moramo mnogo uložiti, jer bez dobre infrastrukture aerodromi bi, svuda u svijetu, bili obični šoping centri”.

➡️ O troškovima: “ACG su bili uspješno preduzeće, ali je Covid ostavio ogromne posljedice i prihodi su pali više od 70 odsto. Ipak, prihodujemo svake nedelje i uspjeli smo da stabilizujemo preduzeće”.

➡️ O otpremninama: “Kolektivni ugovor je veoma osjetljiva karika i mora se naći balans. Sindikat je socijalni partner, ali to znači i empatiju i razumijevanje da su otpremnine previsoke i neodržive za kompaniju u ovom trenutku. Važno je da preduzeće preživi ovaj period”.

➡️ O aviokompanijama: “Važne su nam velike kompanije zbog tranzitnih tačaka i zato što lete cijele godine. Isto tako, low cost kompanije treba zadržati i nakon ljeta da bi broj putnika nastavio da raste”.

➡️ O Covidu: “Prepoznalo se da vazduhoplovstvo nije najveći krivac širenja virusa pa ne očekujem drastičnu promjenu mjera. Vrlo je važno da se članice EU dogovore oko jedinstvenog načina testiranja putnika, jer je sada svuda različita politika ulaska“.

Za više o ovome, posjetite YouTube link.

Skip to content