Select Page

Predstavnici Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković, predsjednik, Ognjen Jovović, član odbora, Vlado Praščević, direktor aerodroma Tivat i Predrag Todorović, izvršni direktor nacionalne aviokompanije “ToMontenegro” razgovarali su u petak 3. septembra sa predstavnicima lokalne uprave u Herceg Novom o mogućim oblicima saradnje, posebno na turističkoj promociji, koja bi mogla da bude realizovana već na sljedećem Prazniku mimoze.

Domaćin sastanka, Ivan Otović, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi sa svojim saradnicima izrazio je zainteresovanost za turističku promociju Herceg Novog, kako na aerodromu u Tivtu, tako i u Podgorici, čime bi svi putnici bili upoznati sa turističkim potencijalima ovog grada. On je naglasio da je cilj poboljšanje infrastrukture, bolja promocija Herceg Novog i produženje turističke sezone.

-Praznik mimoze je jedna od najznačajnijih manifestacija, ne samo za Herceg Novi, već i za čitavu Crnu Goru. Postoji zainteresovanost za uvođenje dodatnih avio linija između Tivta i Banja Luke, ali je prije toga potrebno detaljno ispitati tržište i interesovanja, kazao je Otović.

Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore najavio je, da će veoma brzo na aerodromima u Podgorici i Tivtu biti postavljeni info punktovi preko kojih će naši primorski gradovi moći da promovišu svoje turističke, privredne, kulturne i druge potencijale. 

-Sada je možda rano o tome govoriti, ali ćemo u dogovoru sa nadležnim ministarstvima – kapitalnih investicija i ekonomskog razvoja, kao i sa predstavnicima opština i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, pokušati da ih realizujemo. Što se tiče same promocije, mislim da će se to vrlo brzo pokrenuti i da ćemo na našim aerodromima, na info punktovima imati promociju naše turističke privrede kroz neke druge projekte koji se tiču samih sadržaja u toku sezone – festivala, književnih programa, sportskog, kongresnog turizma. Zajednički ćemo učestvovati i pomoći razvoj turizma, što je interes cijele države, poručio je Đoković.

Razgovarano je o mogućnosti uvođenje vodenog terminala koji bi omogućio lakši transfer putnika i pristup aerodromu Tivat, produženju turističke sezone kao i o potrebnim infrastrukturnim projektima i boljoj saobraćajnoj povezanosti područja Boke i crnogorskog primorja.

Prema riječima Predraga Todorovića, izvršnog direktora kompanije “ToMontenegro”, jedna od najbitnijih stvari je razumijevanje potreba opština, pogotovo primorskih koje su od velikog značaja za razvoj turizma Crne Gore.

-Bitno nam je da razumijemo lokalne potrebe i da uradimo sve što možemo da se prilagodimo tome na najbolji način. Druga stvar je da vidimo kako zajednički možemo da radimo na promociji Crne Gore i opština, u sklopu onih mreža i ruta gdje mi idemo i gdje opštine imaju svoj interes. Bitne su nam saradnja i koordinacija, ne samo u ovom trenutku, već da to bude kontinuirani proces, kako bismo najefikasnije doprinosili poboljšanju turizma na nivou države, kazao je Todorović.

Skip to content