Select Page

Menadžment Aerodroma Crne Gore uspostavio je saradnju sa renomiranom avio kompanijom Flynas, koja je zainteresovana za direktne letove na relaciji Rijad – Tivat i Rijad – Podgorica.   

Pregovore sa tom kompanijom iz Saudijske Arabije, u ime ACG vodio je član Odbora direktora prof. dr Eldin Dobardžić, koji se sreo sa potpredsjednikom Flynasa za međunarodnu prodaju, Abdulillah Al Eidijem i regionalnim menadžerom te kompanije Mehmedom Caymazom. U delegaciji Flynasa koja je u posjeti ACG, je i izvršni direktor te kompanije Stefan Magiera. 

“Veoma sam srećan jer nakon dva mjeseca intenzivnih pregovora prvi put u Crnu Goru dovodimo renomiranu aviokompaniju iz Saudijske Arabije, Flynas, a ujedno i otvaramo tržište od oko 35 miliona stanovnika za Crnu Goru. Ono što je kuriozitet, i što me posebno raduje, je činjenica da su turisti iz Saudijske Arabije zaintersovani za sjever naše države i naše prirodne ljepote. To je posebna šansa za dodatni razvoj turizma i privrede sjevera. Prema uvjeravanjima koje smo dobili tokom pregovora, ali i na sastanku u ACG, dio njihovih turista svakako će biti okrenut i ka našem jugu, pa će Flynas letjeti i za Tivat”, kazao je Dobardžić.  

Ističući da se dolaskom turista iz Saudijske Arabije dodatno širi turistička ponuda, naglasio je i da se ujedno i otvaraju vrata potencijalnim investitorima sa Bliskog istoka.

“Načelno smo, na naš prijedlog, dogovorili da Flynas već u martu, promotivnim letom doveze u Crnu Goru novinare i turističke radnike iz Saudijske Arabije, kojima ćemo prezentovati ljepote Crne Gore, a zaista imamo šta da im pokažemo. Oni će ljepote naše države predstaviti svojim sunarodnicima. Naravno, očekujemo direktnu podršku države, jer je veoma važno da se oni od kojih to zavisi uključe u pregovore o viznoj liberalizaciji za državljane Saudijske Arabije i da ćemo, na obostranu korist napraviti dogovor. Tim povodom organizovan je i sastanak sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem. Vjerujem da ćemo uskoro građane obradovati novim vijestima, sa preciznim datumima prvih letova, što je svakako značajno za ekonomiju naše države”, poručio je Dobardžić.

Sastanku sa potpredsjednikom Vlade, osim delegacije Flaynasa, prisustvovali su izvršni direktor Aerodromi Crne Gore mr Goran Jandreoski, prof. dr Eldin Dobardžić, član Odbora direktora ACG i Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade.

Skip to content