Select Page

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Goran Jandreoski iskazali su potrebu za uspostavljanjem avionske linije između Crne Gore i italijanske regije Toskana, na čemu će ubuduće zajednički raditi, zaključeno je na sastanku u ACG.

Direktor ACG je informisan o angažmanu Alesandra Đanantija (Alesandro Giannanti), počasnog konzula Crne Gore u Toskani koji je, shodno dogovoru sa predsjednikom UPCG iz jula ove godine, već uspostavio komunikaciju sa komercijalnim direktorom Aerodroma Toskane, Lindom Stivale, koja je izrazila veliki interes za ovu inicijativu. 

Kako je predsjednik Mitrović objasnio, gospođa Stivale je istakla da bi interesovanje nacionalne avio kompanije Crne Gore bila olakšavajuća okolnost za realizaciju ovog projekta, te da bi u tom slučaju ona imala prioritetan i poseban tretman. Ukoliko takvo interesovanje izostane, sugerisano je da bi za ovu inicijativu mogle biti zainteresovane kompanije WizzAir i Ryanair koje su, u značajnoj mjeri, i prisutne na aerodromima u Toskani.

U veoma otvorenoj diskusiji, Mitrović i Jandreoski razmijenili su informacije o aktuelnoj situaciji u ACG i poslovnim izazovima sa kojima se ova kompanija suočila u toku COVID-19 krize. Dogovorene su konkretne aktivnosti i saradnja, naročito u dijelu koji se odnosi na podršku UPCG kvalitetnoj primjeni socijalnog dijaloga po pitanjima na relaciji poslodavac – sindikat.

Direktor Aerodroma Crne Gore prihvatio je poziv predsjednika UPCG da uzme učešće u dogovorenoj posjeti privredne delegacije Crne Gore Toskani koja je, u zavisnosti od epidemiološke situacije, planirana za septembar-oktobar ove godine.

Uz Jandreoskog i Mitrovića, sastanku su prisustvovali Petar Radulović, zamjenik izvršnog direktora ACG, Mira Radović, šefica Kabineta ACG, Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG i Zvezdana Oluić, šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing UPCG.

Skip to content