Select Page

Za modernizaciju oba aerodroma blizu milion eura

Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti preuređeni i modernizovani u pojedinim djelovima, kako bi se putnicima pružio što veći komfor i vremenom obezbijedilo više sredstava od neavijacijskih prihoda. U ovaj posao biće uloženo blizu milion eura, najavio je izvšni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

„Prioritet nam je bila bezbjednost putnika i vazduhoplova, pa su nam investicije bile okrenute ka modernizaciji opreme i tehnologije. Sada je vrijeme za unaprjeđenje komfora putnika. Aerodromi su prvi utisak svakog putnika koji dolazi u Crnu Goru, a borba za svakog gosta je već počela“, kazao je Orlandić.

On objašnjava da u biznis salone obje vazdušne luke dugo vremena nije ulagano te da oni moraju zadovoljiti kriterijume visoke klijentele kojoj su namijenjeni. Zbog toga će u obnovu VIP salona na Aerodromu Podgorica biti uloženo oko 400.000 eura.

„Biznis salon je po Idejnom projektu zamišljen da koristi visinu same zgrade, tako da će biti napravljen na krovu postojećeg  servisnog bloka smještenog u centralnom dijelu odlazećeg prostora Terminala. Salon bi trebalo da ima oko 135 kvadrata i oko 50 tak mjesta za sjedenje“, pojašnjava Orlandić.

U prethodnoj godini, neavijacijski prihodi ACG, u koje spadaju fri-šopovi, ugostiteljski objekati, izdavanje poslovnih prostora i reklamnih površina, predstavljali su osam odsto, odnosno 4,7 miliona eura prihoda ACG, od ukupnih 35 miliona u prošloj godini.

“Za povećanje neavijacijskih prihoda neophodni su preduslovi, prvi od njih je veličina samih aerodroma. Nismo mogli napraviti restoran kad nema mjesta u putničkom terminalu, zato smo zadovoljni postojećim rješenjem koje će ga smjestiti iznad servisnih barova. Vremenom ćemo napraviti prostor i za neke druge sadržaje koji nedostaju kako bi povećali raznovrsnost ponude, a rješenja koja će ubrzo biti napravljena zadovoljavaju standarde u Evropi”, kazao je Orlandić.

Prostoru biznis salona pristupaće se uz pomoć stepeništra i lifta, te će biti dostupan i za lica sa invaliditetom. Postojeći prostor biznis salona bio bi pretvoren u koristan prostor odlazećeg prostora Terminala.

Što se tiče Aerodroma u Tivtu, rekonstukcija se odnosi na VIP salon, na modernizaciju prostora na Terminalu 1, na dolaznom i odlaznom holu, kao i potpuna rekonstrukcija svih toaleta.

„Okrenutost Crne Gore ka visokoplatežnim turistima podrazumijeva udobnost, komfor i eksluzivnost. Ne možemo se takmičiti sa najmodernijih evropskim aerodromima, ali možemo napraviti prijatan prostor, sa pristojnom ponudom što se tiče proizvoda, reklama, eneterijera za putnike. Efikasnost našeg osoblja je zaista pratila evropske tendove“, kazao je Orlandić.

On je najavio da bi početak radova mogao početi u oktobru mjesecu ove godine.

Investicija na tivatskom aerodromu iznosi oko 600 hiljada eura. Rekonstrukcija u Tivtu podrazumijeva kompletno uređenje VIP salona i njegovo proširenje za 40 odsto, tako da će kapacitet mjesta za sjedenje iznositi 50.

Na Terminalu 1 biće promijenjen enterijer: elektroinstalacije, 12 šalter pozicija, osvjetljenje, sistem klimatizacije, keramičarski radovi. U odlaznom holu biće promijenjeni plafoni, klimatizacija, podovi, pultovi za pasošku kontrolu, kao i sam prostor u kom borave putnici. Predviđena je kompletna rekonstrukcija svih toaleta na Aerodromu Tivat. Projekat na AT osmislio je aritektonski biro iz Tivta Studio Vertikala, dok je idejnim rješenjem i ponudom na tenderu za VIP salon u Podgoricic osvojila firma Anduarch.

Osvrćući se na period krize koji prolazimo i u tom smislu svrsishodnost ulaganja,

Orlandić je podsjetio da je u Tivtu izgrađen Terminal 2 koji je najveća investicija u poslednjih 15-tak godina, čime je aerodrom rasterećen ogromnih gužvi u ljetnjim mjesecima, a isplatio je pola uloženog novca za samo nekoliko mjeseci rada.

Podsjeća da će uskoro biti završen i projekat noćnog slijetanja u Tivtu, kao I da ACG u narednom period moraju pružiti maksimum.

“Naša prednost je u tome što je ovo preduzeće do početka Korona krize po prihodima bilo među najboljima u državi. Dio tog novca će “pojesti” najveća kriza u istoriji vazduhoplovstva, ali svakako želimo da ulažemo u dalji razvoj ACG i spremni dočekamo godine prosperiteta koje će ponovo biti pred nama”, zakljućio je Orlandić.

Skip to content