Select Page

Ovo je početak oporavka regiona od Korona krize

 

“Nakon pola godine iščekivanja da će se situacija sa Korona virusom stabilizovati, a avio saobraćaj značajno poboljšati, sa velikim zadovoljstvom smo dočekali odluku NKT-a o otvaranju granica za naše komšije iz regiona i građane SAD.

Pandemija je prizemljila vazduhoplovne flote skoro svih svjetskih avioprevoznika, ostavljajući aerodome praznim za putnike. Ne postoji javno ni privatno preduzeće niti jedne države koje nije pogođeno krizom, a čiji građani nisu prošli kroz neku vrstu socijalne izolacije ili finansijskih poteškoća.
Vjerujem da avioindustrija, brz i frekfentan prevoz putnika i robe, predstavlja pogonsko gorivo za ekonomije regiona.

Posebno nas raduje činjenica da će se obnavljanjem linija sa regionom međuljudske veze osnažiti, nakon izazovnog vremena kroz koje svi prolazimo. Bez obzira na veliki uspjeh Aerodroma Crne Gore, rekordne rezultate na svim nivoima i doprinos koje ovo državno preduzeće ima prema budžetu Crne Gore, prethodni mjeseci su pokazali neophodnost avio povezanosti sa regionom, zemljama Evrope i Rusije.
Podsjetiću da je samo tržište Srbije za nas jedno od najvažnijih, a linija sa Beogradom najfrekfentnija za oba nacionalna avioprevoznika. Zajedno sa tržištem Rusije, sa kojim uskoro očekujemo obnavljanje linija, ove dvije zemlje čine oko 45 odsto ukupnog crnogorskog aviosaobraćaja.

Zato je otvaranje granica Crne Gore za građane regiona, turiste i dijasporu iz SAD-a velika vijest za sve nas koji smo vezani za avijaciju, za sve privrednike i turističke poslenike. Vjerujem da ćemo sada svi biti još oprezniji i poštovati propisane mjere. Naše vazdušne luke u Podgorici i Tivtu su spremne da pruže najbolju moguću uslugu i sigurnost našim putnicima i avioprevoznicima.

Aerodromi Crne Gore žele iskrenu dobrodošlicu građanima Srbije, Albanije, Republike Kosovo, Sjeverne Makedonije i SAD-a u našu zemlju”.

#airportsofmontenegro #podgoricaairport #tivatairport #aerodromnikolatesla #srbija #albania #republikakosovo #sjevernamakedonija #welcometomontenegro #summerseason #region

Skip to content