Select Page

Nakon London Stansteda i Izmira, nova destinacija na Aerodromu Tivat od danas je Birmingem. Ovu liniju je otvorio Jet2, a doček za putnike organizovala je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Aerodromima Crne Gore.

“Prethodnog mjeseca dočekali smo putnike prvog leta avio kompanije Jet2.com iz Londona, a danas imamo zadovoljstvo da dočekamo prve putnike iz Birmingema. Uvođenje novih linija ka Crnoj Gori od strane kompanije Jet2 je od ogromnog značaja za Crnu Goru imajući u vidu da je riječ o najvećem britanskom turoperatoru i jednoj od vodećih britanskih avio kompanija. Riječ je o kompaniji koja saobraća ukupno iz 11 britanskih gradova, što predstavlja tržište od ukupno 51 miliona ljudi”, izjavila je direktorica NTO, Ana Tripković Marković.

U susret otvaranju ove avio linije, kako je dodala, NTO je prethodne godine u saradnji sa ovim turoperatorom realizovala opsežnu marketinšku kampanju na tržištu Velike Britanije i prvi put učestvovala na godišnjem događaju “A night with the stars” u Birmingemu, koji je okupio preko hiljadu turističkih agenata koji putem Call centra Jet2 direktno prodaju aranžmane koji su u ponudi, što je bila prilika da ih detaljnije upoznamo sa ponudom Crne Gore. 

“Vjerujemo da su stvaranju uslova za nove avio linije doprinijele i intenzivne promotivne aktivnosti NTO ka tržištu Velike Britanije, koje su tokom 2023. godine između ostalog, obuhvatile kampanju na TV i online kanalima najuticajnije medijske kuće BBC, kao i kampanju u saradnji platformombroj jedan za rezerveaciju putovanja (Expedia) na ovom tržištu, kao i saradnju sa prestižnim britanskim medijima, te prisustvo na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama, objasnila je Tripković Marković. 

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković saopštio je da se u junu očekuje otvaranje još jedne nove linije koja će povezati Tivat i Ujedinjeno Kraljevstvo.

“Riječ je o Bristolu i letovima koje će realizovati avio-kompanija easyJet. U praksi pokazujemo rezultate sinhnronizovanog institucionalnog nastupa u kontekstu jačanja avio-dostupnosti Crne Gore”, rekao je Drašković.

Inače, Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do 28. aprila opslužili preko pola miliona putnika što je oko 30 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Aerodrom Podgorica sa preko 400 hiljada putnikabilježi rast od oko 45 odsto u poređenju sa 2019. godinom, dok je Aerodrom Tivat, gdje je od početka godine opsluženo preko 105 hiljada putnika, na oko 91 odsto rezultata iz tog perioda.

Skip to content