Select Page

Aerodromi Crne Gore obavještavaju građane da će određeni letovi ka sedam evropskih zemalja biti otkazani u tekućem mjesecu zbog sprječavanja širenja Korona virusa, kao i iz komercijalnih razloga pojedinih avio kompanija uslijed nastalih okolnosti.  

Osim konstantne komunikacije sa aviokompanijama sa kojima se usaglašavamo koji letovi moraju biti otkazani, na našim aerodromima se sprovodi posebna provjera putnika i pojačana kontrola u zavisnosti od destinacije sa koje putnik dolazi. Tako je juče dvoje crnogorskih državljana koji su sletjeli iz Beča, stavljeno pod pojačan sanitarni nadzor na Aerodromu Podgorica, zbog sumnjivih simptoma. Nakon izvršenih kontrola od strane epidemiologa, sanitarnih inepektora i negativnih testova na Korona virus, putnici su pušteni kući.

Podsjećamo da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru i prenošenja na druge zemlje, privremeno zabranilo putovanja iz naše države u najpogođenije zemlje u kojima vlada epidemija Korona virusa: Italiju, Španiju, Južnu Koreju, Iran, Kinu i pokrajinu Hubei. Prema jučerašnjoj Naredbi, iz naše zemlje su zabranjena putovanja i u Japan, Francusku, Njemačku, Švajcarsku, Dansku i Austriju. Putnici/povratnici u međunarodnom saobraćaju iz ovih zemalja biće stavljeni pod pojačan sanitarni nadzor.

Shodno navedenom, a poštujući zakone, procedure i poslovnu politiku, Aerodromi Crne Gore su obavijestili avio kompanije koje su saobraćale ka crnogorskim vazdušnim lukama o Naredbi Ministarstva zdravlja. Mjera je proslijeđena avio kompanijama Montenegro Airlines, Air Serbia, Lot Polish Airlines, Raynair, Turkish Airlines, Wizz Air i Austrian Airlines.  U nastavku dostavljamo informacije o otkazanim letovima:

Sa Aerodroma Tivat biće otkazani letovi 20. marta iz Barija odnosno za Bari, kompanije Montenegro airlines (MA), kao i 27. marta 2020. godine. Takođe, istog datuma, dakle 27. marta otkazuje se let MA na relaciji Napoli – Tivat – Napoli.

Takođe, juče je donešena zabrana slijetanja i polijetanja avio kompanije “Freebird Airlines” koja nije redovni avio prevpznik, na aerodromima Podgorica i Tivat, do 19. marta 2020.

Kada su u pitanju linije vezane za Podgoricu, suspenduju se letovi aviokompanije Turkish airlines sa Istanbulom, 22. marta i 25. marta.

Otkazani su letovi “Ryanair-a” iz/za Bolonje/u, kao i linija sa Barselonom.

U periodu od 15. do 25. marta otkazani su letovi kompanije “Wizz air” Milano – Podgorica – Milano. Nacionalni avioprevoznik “Montenegro airlines” neće letjeti za Beč od danas do 28. marta. Ova kompanija otkazala je sve letove za Cirih, Pariz i Frankfurt do 1. aprila. Sa Ljubljanom MA neće saobraćati 16., 17., i 24. marta, a otkazane su konekcije i sa Barijem i Rimom, 22. 03. odnosno 27. marta.

Svi letovi operatera Alitalija za mart su otkazani.

“Molimo građane da, uslijed vrlo promjenljivih okolnosti, prate stanje letova na sajtovima avio – kompanija sa kojima lete, odnosno kod kojih su kupili karte. Molimo takođe da putnici provjeravaju i ovdje navedene letove, kako uslijed eventualnih izmjena ne bi trpjeli štetu. Još jednom apelujemo na putnike da poštuju preporuke nadležnih institucija o prevenciji zaraze Korona virusom i molbu da se blagovremeno informišu o letovima na sajtovima avio prevoznika. Vjerujemo da ćemo odgovornim ponašanjem i solidarnošću potencijalnu opasnost svesti na minimum, shvatajući da je naše zdravlje najveća vrijednost koju imamo.”

Danilo Orlandić

Izvršni direktor , “Aerodromi Crne Gore”, AD

Skip to content