Select Page

Dogovorom do riješenja boljeg napajanje strujom.

Na inicijativu Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, održan je sastanak između predstavnika Elektroprivrede i Aerodroma Crne Gore u cilju postavljanja novog visokonaponskog kabla i obezbjeđenja stabilnog snabdijevanja električnom energijom aerodroma u Podgorici.

Sastanku su u ime Aerodroma Crne Gore prisustvovali Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora, Ognjen Jovović, član Odbora direktora, kao i izvršni direktor Goran Jandreoski sa saradnicima. Elektroprivredu Crne Gore su predstavljali Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora i njegovi saradnici Mira Pejović i Ranko Vuksanović.

Problem u stabilnom snabdijevanju električnom energijom Aerodroma Podgorica nije od juče, a posebno je izražen u posljednje vrijeme. Aerodromi Crne Gore su inicijativu za rješenje stabilnog napajanja električnom energijom pokrenuli prošle godine. Odbor direktora EPCG izrazio je razumijevanje i spremnost da se ovaj problem konačno prevaziđe i da se u tom smislu maksimalno angažuje i pomogne u iznalaženju trajnog rješenja, da se aerodromu u Podgorici dugoročno obezbijedi kvalitetno snabdijevanje električnom energijom, što do sada nije bio slučaj.

-Spremni smo da sa Aerodromima Crne Gore radimo na unapređenju odnosa i u konkretnom slučaju iznalaženju trajnog i održivog rješenja u snabdijevanju električnom energijom aerodroma u Podgorici, jer je to, svakako, u opštem interesu svih. Upoznati smo sa problemom koji imaju u ACG i dogovorili smo se da konačno krenemo u njegovo rješavanje. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve kako bi se u skoro vrijeme ovaj problem riješio. U tom smislu, predložili smo konkretne poteze oko rješavanja imovinskih odnosa. Saglasni smo, da Aerodromi Crne Gore, u cilju izgradnje neophodnih pratećih sadržaja, mogu da koriste parcele koje se nalaze na trasi budućeg 10 KW kabla, a koje su u svojina EPCG, istakao je Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG. 

Nebojša Đoković, predsjednik odbora direktora Aerodroma Crne Gore, izrazio je zahvalnost na podršci i razumijevanju, u cilju rješavanja ovog problema od strane EPCG i naglasio, da je problem u stabilnom snabdijevanju aerodroma u Podgorici sve izraženiji, te da odlaganje njegovog rješavanja ne može da čeka.

-Na dobrom smo putu da uskoro, što je najvažnije kvalitetno i trajno riješimo snabdijevanje strujom aerodroma Podgorica. Veliko razumijevanje za rješenje ovog problema izrazili su u EPCG, tako da nam sada preostaje da riješimo još neke formalnosti prije nego što konkretno ne pristupimo radovima. Velika zahvalnost kolegama iz EPCG na konkretnoj podršci u cilju rješavanju ovog našeg problema. Očekuju nas razgovori sa Željeznicom Crne Gore oko pronalaženja dogovora za četiri parcele koje su u njihovom vlasništvu, a nalaze se na trasi budućeg voda. Očekujem da ćemo i sa njima postići dogovor kako bi se što prije ušlo u konretno rješavanje ovog problema, istakao je Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore. 

 

Skip to content