Select Page

Maslina, ruzmarin, magnolija, zimzeleno bilje… To su samo neke od biljaka koje smo, zajedno sa kolegama iz Agencije za zaštitu životne sredine, zasadili ispred Aerodroma Podgorica.

Cilj akcije Aerodroma Crne Gore sa jednom od ključnih ekoloških institucija u državi je smanjenje aerozagađenja koje ujedno oplemenjuje prostor pored kog dnevno prođe više hiljada ljudi. 

Zahvaljujemo kolegama iz Agencije za zaštitu životne sredine i ostajemo njihovi iskreni partneri u izgradnji ekološke Crne Gore i stoga se radujemo daljoj saradnji.

Podsjećamo da su ACG u martu prošle godine, skupa sa mališanima iz OŠ “Milosav Koljenšić” i Crnogorskim društvom ekologa, već zasadili više desetina sadnica na prostoru ispred upravne zgrade. 

Osim toga, Aerodrom Podgorica ne nedavno dobio sertifikat Međunarodnog savjeta aerodroma (Airport Council International) kojim se potvrđuje prvi od šest nivoa akreditacije u procesu upravljanja i smanjenja emisije ugljen-dioksida u svakodnevnim aerodromskim aktivnostima. 

Takođe, sa kolegama iz Italije i Albanije, dio smo IPA projekta SOLAR čiji je cilj mjerenje i smanjenje karbonskog otiska.

Skip to content