Select Page

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE ACG I NTO

Prvim čarterom stiglo 153 putnika, svi sa negativnim PCR testom

UKRAJINCI ĆE SKORO SVAKODNEVNO ČARTERIMA DOLAZITI U CRNU GORU

Tokom predstojeće sezone u Crnu Goru bi skoro svakodnevno trebalo da dolaze ukrajinski turisti, najavljeno je nakon što je na tivatski Aerodrom sletio prvi čarter iz Kijeva sa preko 150 putnika.

Počasni konzul Crne Gore u Ukrajini, vlasnica tur operatera ALF i predvodnica oko 40 turističkih agenata koji su danas došli da obiđu Crnu Goru Olga Oleksienko, kazala je da se nada da će ovim letom biti otvorena ljetnja sezona, makar kad su u pitanju ukrajinski turisti.

„Dobrodošli..te riječi smo čekali veoma dugo.. Crna Gora je moja ljubav i nadam se da će letovi iz raznih ukrajinskih gradova biti realizovani minimum četiri puta sedmično. Agenti takođe vole vašu zemlju, a nakon njenog obilaska napraviće dobre ponude za turiste“, kazala je Oleksienko.

Ona se zahvalila ambasadama Crne Gore i Ukrajine, Aerodromima Crne Gore i Nacionalnoj turističkoj organizaciji na dobroj saradnji koja je rezultirala današnjim letom i svečanim dočekom putnika i turističkih poslenika.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić takođe je istakla da je organizacija prvog čarter leta i dogovor za sve naredne, iskaz povjerenja naroda Ukrajine kada su u pitanju institucije Crne Gore.

„Pokazali smo se kao odgovorni partneri i njihov dolazak u ovolikom broju je dokaz da ćemo skoro svakog dana imati po jedan let“, kazala je Radak Kukavićić.

Pomoćnik direktora Aerodroma Crne Gore za komercijalnu politiku Aleksandar Mitrović istakao je da su prilikom kontrole ukrajinskih putnika ispoštovane sve preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela, odnosno Instituta za javno zdravlje.

„Ističem da su svi putnici doputovali sa negativnim PCR testom, čime su ispoštovane sanitarne procedure. Aerodromi u Tivtu i u Podgorici opremljeni su svom potrebnom opremom, od maski preko sredstava za dezinfekciju. Na taj način čuvamo zdravlje zaposlenih i građana i ulivamo povjerenje putnicima koji dolaze u Crnu Goru“, kazao je Mitrović.

Ukrajinska otpremnica poslova Natalija Fijalka još jednom se zahvalila crnogorskoj strani na organizaciji leta i dočeku putnika, ističući da je ukrajinski narod sve više zainteresovan za dolazak u Crnu Goru.

Podjećamo da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo preko 60.000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460.000 noćenja. Na tivatski Aerodrom iz ove zemlje je sletjelo skoro 89 hiljada putnika, a opsluženo je 543 vazduhoplova.

Skip to content