Select Page

Premijer Dritan Abazović je sa kolegama iz Vlade obišao lokaciju budućeg vodenog terminala Aerodroma Tivat koji će putnicima omogućiti da izbjegavaju gužvu u drumskom saobraćaju i da brodskim transferom stižu do svojih odredišta.

Predsjednika Vlade, vicepremijera i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, ministarku ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anu Novaković Đurović i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića dočekali su predsjednik Odbora direktora ACG, Nebojša Đoković i član, Eldin Dobardžić i direktor Aerodroma Tivat, Vladan Praščević. Sa njima su bili i direktor “Morskog dobra” Mladen Mikijelj i predsjednik Upravnog odbora, Blažo Rađenović kao i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Predstavnici Aerodroma Crne Gore informisali su nadležne o do sad realizovanim zadacima u vezi sa funkcionisanjem vodenog terminala ove sezone.

Sa predstavnicima dva rizorta koji su za sada iskazali interesovanje za brodski transfer putnika od i do Aerodroma Tivat, usaglašene su procedure prihvata i transfera putnika od Terminala 2 do vodenog terminala.

Nakon izlaska iz terminalne zgrade, putnici će biti usmjereni do Terminala 2, gdje će ih čekati hotelsko vozilo koje ih prevozi do vodenog terminala. Na taj način vozila sa putnicima neće izlaziti na magistralni put Budva-Tivat.

Aerodromi Crne Gore će postaviti rampu ispred Terminala 2 i na taj način će se regulisati ulazak/izlazak vozila.

Radovi na uređenju ove saobraćajnice su u toku.

Takođe, u cilju eventualnog prevoza putnika komercijalne avijacije, a koji izraze želju za prevoz vodenim putem do određenih destinacija, ACG nastavljaju komunikaciju sa predsjednikom Opštine Tivat.

Skip to content