Select Page

Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora Aerodroma CG, gostujući na Televiziji Crne Gore, u emisiji „Link“, koja je 5. oktobra direktno prenošena na talasima Radija i na Portalu RT CG, istakao je, da Vlada nije donijela odluku vezanu za davanje u zakup naših vazdušnih luka, 

-Taj problem možemo uvijek da gledamo sa dva aspekta, od koristi koja se dobila prilivom sredstava u budžet države, do onoga, da se izmjeri, da li bi naši Aerodromi mogli sa nekim ulaganjima koja nijesu baš velika, s obzirom da smo u vremenu korone i da su cijene pale, ne bismo mogli da postignemo cijenu koja bi bila prije 2019. godine, da li se isplati ući ili ne. Taj problem se mora dobro sagledati i ocijeniti, kazao je Đoković.

On je rekao da su neophodna sredstva da bi se naši Aerodromi modernizovali, da bi dobili sertifikate, modernu opremu, komfornije terminale, nesmetan saobraćaj… S druge strane, kada bi se stanje nakon korone stabilizovalo, povećali bi se prihodi, i Aerodromi bi kroz nekoliko godina mogli sami, bez ulaganja države da investiraju. Ostavio bih Vladi i ekspertima da se dogovore za koji su model, istakao je Đoković.

Ovogodišnja sezona je prema njegovim riječima bila bolje od planirane, o čemu govori i broj opsluženih aviona i putnika, tako da ostvareni rezultati ukazuju da je premašen plan, te da će kompanija ovu godinu završiti sa manjim gubitkom od planiranog. 

Kompletan intervju možete pogledate na linku. 

Skip to content