Select Page

LOT Polish Airlines će pocev od 1. juna po prvi put uspostaviti redovnu liniju izmedu Varšave i glavnog grada Crne Gore. Poljska aviokompanija će obavljati čak šest letova sedmično  modernim avionom tipa Embraer jet. Karte su dostupne preko prodajnih kanala LOT-a-.

Vec u junu, putnicima iz Crne Gore će  biti dostupni direktni letovi do Varšave ili transfer do drugih destinacija u okviru razgranate mreže aviokompanije LOT koja obuhvata preko 90 konekcija širom svijeta.  Red letjenja je osmišljen na nacn da omoguci putnicima raspoloživost komfornih putovanja do SAD, preko aerodroma JFK ili Njuark, kao i do Toronta, Kanada.


Letovi na liniji Varšava – Podgorica obavljace se svakog dana osim srijedom. Polazak Embraera sa aerodroma Šopen u Varšavi planiran je u 13.45h, a dolazak u Crnu Goru u 15.55h ponedeljkom, utorkom i petkom.  Polijetanje iz Podgorice je planirano za 16.35h, a slijetanje u Varšavu za 18.45h, cetvrtkom, subotom i nedeljom. Svakog cetvrtka, subote i nedjelje, polijetanje iz Varšave je planirano u 10.25h, a slijetanje u Podgoricu 12.35h.   Povratni let za Varšavu je, cetvrtkom, subotom i nedjeljom, planiran u 13.15h, a slijetanje u poljsku prijestonicu u 15.25h. 

Letovi na liniji sa Podgoricom obavljace se avionima tipa Embraer 170 i 175. U zavisnosti od verzije aviona, kapacitet sjedišta je 70 – 82 sjedišta, uz tri raspoložive klase putovanja – ekonomska, ekonomska plus klasa i biznis klasa.

Adrian Kubićki, direktor za korporativne komunikacije aviokompanije LOT: “Naši putnici su već prošlog ljeta uživali povoljnosti direktne linije između Podgorice i Varšave. Sa zadovoljstvom isticemo da je ova konekcija sada uvrštena u mrežu redovnih linija aviokomapnije LOT.  Uvidjeli smo da popularnost zemlje kod turista, koji su ocarani njenom istorijom, regionalnom kuhinjom i kulturnom raznolikošcu, raste iz godine u godinu. Siguran sam da ce naša nova obogacena ponuda biti primamljiva mnogim putnicima iz Evrope. Sa druge strane, zadovoljstvo nam je što ce, pocev od ovog ljeta, putnici iz Crne Gore biti u mogucnosti da posredstvom LOT-a na komfran nacin posjete druge destinacije u Zapadnoj Evropi, SAD i Kanadi.  Uvjeren sam da cemo novom ponudom ispuniti ocekivanja poslovnih putnika i turista.”

U 2017. godini Crnu Goru je posjetilo oko 56 hiljada turista iz Poljske, od tog broja oko 29 hiljada je stiglo putem naših vazdušnih luka. Sa ovom linijom, siguran sam da će taj broj biti znatno veci ove godine. Za nas je poljsko tržište izrazito važno, imamo veliko intresovanje od brojnih turoperatora i mislim da je ovo temelj ne samo za bolju turisticku sezonu, već i za jacu privrednu saradnju dvije zemlje. Posebno sam zadovoljan što je u pitanju redovna a ne sezonska linija. Poljaci vole da putuju a mi smo dobri domacini tako da sam siguran da je ovo dobitna kombinacija.

Danilo Orlandić

Izvršni Direktor, Aerodromi Crne Gore

Ana Kaspšak, otpravnica poslova Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori: „Ambasada je sa velikim zadovoljstvom primila informaciju o pokretanju linija LOT-a izmedju Varšave i Podgorice. U saradnji LOT-a i Aerodroma Crne Gore vidim snažan impuls za razvoj bilateralnih odnosa dviju zemalja, prije svega ekonomskih”.

Svetlana Tomkovic, menadžerka u NTO CG: “Do samo prije tri godine Crna Gora nije imala nijednu direktnu avio liniju iz Poljske, a danas na opšte zadovoljstvo svih Crna Gora je povezana sa Varšavom, Wroclawom, Katovicama. Posebna nam je cast što je  poljski nacionalni avio prevoznik “LOT” donio odluku o uvođenju redovnog avio saobracaja na relaciji Varšava-Podgorica, što će  izvjesno rezultirati i vecm brojem  turista sa ovog tržišta. Poljska je nesumnjivo jedno od najznacajnijih tržišta za Crnu Goru. Imajucu u vidu da 11 miliona poljaka putuje na godišnjem nivou i Crna Gora nastoji da privuce jedan segment gostiju sa ovog tržišta. 

Redovi letjenja su osmišljeni na nacin da putnici iz Podgorice  sa aerodroma Šopen mogu lako i jednostavno nastaviti putovanje do, između ostalih, drugih destinacija u Sjedinjenim AmeriÄTkim Državama, Kanadi i Zapadnoj Evropi (npr. Skandinavija). LOT-ovi transferi posredstvom haba u Varšavi za putnike iz Crne Gore podrazumijevaju vrijeme ÄTekanja od 80 minuta na konekciju za letove do npr. ÄSikaga ili JFK.  

U ovom trenutku LOT obavlja letove prema ukupno 12 destinacija na Balkanu. Tokom ljetnje sezone, pored Skoplja i Podgorice, aviokompanija obavlja letove na linijama sa destinacijama: Dubrovnik (nova linija pocev od maja – šest letova sedmično), Zagreb (broj letova povecan sa 10 na 14 sedmično), Split (dva leta sedmično), Pula (jedan let sedmično), Zadar (dva leta sedmiÄTno), Beograd (broj letova povecan sa 9 na 11 sedmično), Ljubljana (broj letova povecan sa 6 na 7 sedmično, Sofija (19 letova sedmično), Bukurešt (tri leta dnevno) i Kluž-Napoka (šest letova sedmično).

LOT je za ovu godinu već najavio cetiri nove destinacije: Varšava – Skoplje, Podgorica i Moskva, aerodrom Domadedovo (drugi po velicini u Moskvi) i Krakov – Budimpešta.

LOT je u ovom trenutku najbrže rastuca avikompanija u Evropi. Od 2016. godine,  LOT je najavio uvođenje 50 novih konekcija, ukljucujuci letove iz Varšave prema: Los Anđelesu, Njuarku, Astani i Singapuru, iz Budimpešte prema Njujoruk i ÄSikagu, na liniji Krakov – ÄSikago i  Rzeszów –  Njuark. LOT je 2017. godine  prevezao ukupno 6.8 miliona putnika, zabilježivši rast od skoro 1.5 miliona putnika u odnosu na prethodnu godinu. U tom periodu su LOT-u isporucena cetiri nova aviona tipa Boeing: dva B787 Dreamliner i dva najmodernija uskotrupna aviona B737 MAX. Aviokompanija će ove godine uvecati flotu sa još  12 letjelica: tri B787-9 (veca verzija Dreamliner-a), tri B737 MAX 8 i  šest EMBRAER 195.

Karte aviokompanije LOT za letove na liniji sa Podgoricom,  dostupne su putem LOT-ovog kontakt centra, na www.lot.com i kod agenata prodaje.

​​

Skip to content