Select Page

Dragi inovatori, praktičari, konceptualni mislioci, preduzetnici, kreativni pojedinci iz svih domena, start-upova, istraživačkih organizacija i kompanija koje rade na inovativnim i pristupačnim rješenjima prevoza, projektni tim DANOVA-e sa zadovoljstvom objavljuje da je rok za dostavljanje prijava na Poziv za ideje produžen i poziv će biti otvoren do 30. novembara 2021. godine.

Ovaj poziv ima za cilj prikupljanje rješenja koja mogu doprinijeti poboljšanju pristupačnosti prevoznih usluga, infrastrukture i informacija za osobe potpuno i djelimično oštećenog vida. Poziv je ujedno prilika da svoju ideju predstavite međunarodnim subjektima i relevantnim stranama u oblasti transporta, te pred organizacijama koje predstavljaju osobe djelimično i potpuno oštećenog vida na završnoj projektnoj konferenciji u Beču!

Ali, to nije sve! Sa oduševljenjem najavljujemo da će priznanje za uložene napore stići u vidu novčane nagrade u iznosu od 10.000 EUR za dobitnika prvog mjesta!
Slijedi kratak pregled bitnih datuma:

  • Rok za dostavljanje prijava: 1. septembar – 30. novembar 2021.
  • Period za pitanja i odgovore: do 25. novembra 2021.
  • Prvi pregled ideja: sredina decembra 2021.
  • Proglašenje pobjednika: 31. januara 2022.

Za više pojedinosti pogledajte zvaničnu najavu na ovom linku http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/6696. Obrazac za prijavu je dostupan ovdje . Više o samom projektu DANOVA saznajte na web stranici http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danova.

Sa zadovoljstvom iščekujemo vaše učešće!

DANOVA projektni tim

Skip to content