Select Page

Prill 1954 - Transporti i rregullt i pasagjerëve në relacionin Beograd – Podgoricë

Pista e fluturimit Burimet e Ribnicës

Transporti i rregullt i pasagjerëve në relacionin Beograd-Podgoricë ia ka filluar më datë 8 prill 1946. Avionët operonin ditëve të hënë, të mërkurë dhe të premte. Pasagjerët kishin mundësi të marrin me vete vetëm 15 kilogramë valixhe, dhe në vend të kolltukëve, pasagjerët ishin të ulur në bankina (ulëset e vendosura përgjatë trupit të avionit, të parashikuara për transport të parashutistëve dhe ushtarëve). Dokumentet e udhëtimit i ka kontrolluar, në vend të stjuardesës, anëtari i ekuipazhit, mekaniku – fluturuesi.

Skip to content