Select Page

1999.-2003. - IP Aeroportet e Malit të Zi

Pas më shumë se tre dekadave, aeroporti i sotëm, që e mban emrin e qytetit amëz, është aeroport i modernizuar, i rritur dhe i pajisur në përputhje me kërkesa bashkëkohore. Pamja e përgjithshme e Podgoricës, eleganca e formës dhe hijeshia e pjesëve të saj e bëjnë si ambasador i cili më së miri e përfaqëson vendin e vetë në sytë e të huajve.

Institucioni publik Aeroportet e Malit të Zi u formua me vendim të Qeverisë së Malit të Zi, në vitin 1999. Më datë 23 prill të vitit 2003 aeroportet në Podgoricë dhe Tivat janë bërë pronë e Qeverisë së Malit të Zi, pasi pas negociatave shumëvjeçare janë marrë nga kompania serbe JAT. Drejtor i IP Aeroportet e Malit të Zi është zoti Millovan Gjuriiçkoviq.

Pasi shteti malazez i ka marrë aeroportet, ia ka filluar zhvillimi i përshpejtuar i tyre sipas planit dhe dinamikës së miratuar, por edhe promovimi ndërkombëtar i tyre.

Me projektin e modernizimit të aeroporteve në Mal të Zi, me vlerë prej 30 milionë euro, që janë mbështetur me kreditë nga Banka Evropiane e Investimeve dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, janë ndërtuar kapacitetet e reja në të dy aeroporte, janë modernizuar dhe rikonstruktuar ata ekzistues dhe janë blerë pajisjet bashkëkohore të reja aeroportuale. Me këtë program është avancuar cilësia e ofrimit të shërbimeve për pasagjerët dhe kompanitë ajrore, por edhe siguria për të gjithë përdoruesit e shërbimeve aeroportuale.

Skip to content