Select Page

Wizz Air, najveca low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istocne Evrope, pokrenula je 3.aprila novu liniju kojom će povezati Podgoricu sa madarskom prijestonicom, Budimeštom. Nova niskotarifna linija, sa povoljnim redom letenja i dva polaska sedmično omogucava putncima iz Crne Gore povoljne mogucnosti da upoznaju velicanstvenu madarsku prijestonicu, kao i da otputuju dalje do 61 destinacije širom Evrope, koje su dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posjetu Budimpešti ili nekim drugim destinacijama mogu već sada kupiti karte preko sajta www.wizzair.com uz najpovoljnije cijene koje se krecu već od 14,99 evra*.

Nova linija do Budimpešte koja je jedina direktna veza izmedu dvije države, podstaknuce razvoj turizma i uspostaviti važnu trgovacku i poslovnu vezu i ohrabriti investitore da ulažu u Crnu Goru. Putnici iz Crne Gore sada mogu da uživaju u prelijepoj Budimpešti, gradu sa izuzetnom istorijom, cuvenom kuhinjom, blistavom arhitekturom i fenomenalnim pejzažima. Uz to, putnicima iz Crne Gore ce biti omoguceno da preko Budimpešte putuju dalje, do 61 destinacije u 28 zemalja koje se nalaze u mreži linija Wizz Air-a iz Budimpešte.

Wizz Air je prva low-cost (niskotarifna) avio-kompanija koja je pocela da leti iz Crne Gore u avgustu 2016. sa dvije linije do Minhen-Memingena i Milana (Malpensa). Linija od Budimpešte do Podgorice predstavlja najnovije širenje inace rastuce mreže linija Wizz Air-a na Zapadnom Balkanu i potvrduje posvecenost avio-kompanije Crnoj Gori.

Wizz Air nudi jeftine karte na letovima ne samo u Evropi već i dalje, do ukupno 140 destinacija u 42 zemlje, a putnike ce na svakom letu docekati profesionalno osoblje i letece avionom koji pripada jednoj od najmladih flota u Evropi koju cini 79 aviona, od kojih je 16 najmodernijih ultra-efikasnih Airbusovih A321 sa kapacitetom od 230 sjedišta. Skoro 23 miliona putnika u 2016. je moglo da uživa u jeftinim kartama Wizz Air-a i odlicnoj usluzi tokom leta.

WIZZ AIR-OVA NAJNOVIJA LINIJA IZ PODGORICE 

Destinacija

Danima

Pocev

Cene od*

Budimpešta

do 7. aprila:

ponedjeljak, petak

3. april 2017.

EUR 14.99

od 8. aprila:

srijeda, nedjelja

 

 

Sorina Ratz, menadžer za odnose sa javnošcu Wizz Air-a je izjavila“Oduševljeni smo što možemo da proslavimo još jedan znacajan dogadaj u Crnoj Gori, kada pokrecemo jedinu direktnu liniju izmedu Crne Gore i Madarske. Naglasivši našu posvecenost Crnoj Gori, nova linija koju uspostavljamo izmedu Podgorice i Budimpešte ce pružiti još više mogucnosti za jeftinim putovanjima, otkrivanjem prelijepe Budimpešte, zajedno sa 61 drugom destinacijom širom Evrope koje su dostupne preko Wizz Air-ove mreže linija iz ovog grada. Direktna linija ce podstaci dolazak turista u dinamican glavni grad Crne Gore i podstaci ce razvoj poslovnih veza izmedu dvije zemlje. Radujemo se što cemo raditi zajedno sa Aerodromima Crne Gore na stvaranju još povoljnijih mogucnosti za naše putnike. Naš posveceni tim profesionalaca se raduje doceku putnika na naše letove iz Podgorice, koji ce moc da uživaju u najjeftinijim cijenama karata, jednostavnim sistemom rezervacija i izvanrednom putnickom iskustvu tokom leta.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno: „Pozdravljamo odluku Vlade Republike Madarske da podrži uvodenje letova na relaciji Budimpešta-Podgorica i uvjereni smo da ce ova avio-linija, cija realizacija je planirana tokom IATA ljetnje sezone rezultirati rastom broja turista i nocenja sa ovog tržišta, te u krajnjem novim prihodima državi i turistickim i ugostiteljskim poslenicima. Ovo je svakako još jedan korak naprijed ka boljoj dostupnosti i povezanosti Crne Gore, te korak ka daljem smanjenju sezonalnosti naše desetinacije, što je jedan od strateških ciljeva crnogorskog turizma.“

Milica Babic, savetnik za odnose sa javnošcu generalnog direktora Aerodroma Crne Gore je izjavila:” Aerodromi Crne Gore su srecni što imaju još jednu liniju Wizz Air-a. Linija Podgorica – Budimpešta – Podgorica je važna ne samo za razvoj crnogorskog turizma već i za podsticaj boljim ekonomskim vezama izmedu Crne Gore i Madarske. Veoma smo zadovoljni što naš partner Wizz Air razvija svoju mrežu linija i što povezuje Crnu Goru sa evropskim gradovima.”

 

Ljetnji red letenja 2017
03.04.2017

Za period realizacije avio saobracaja u skladu sa ljetnjim redom letenja, koji je na snazi do 28.oktobra tekuce godine, na aerodromima Podgorica i Tivat  u skladu sa pristiglim najavama se ocekuje znacajan porast obima sobracaja.

Osim tradicionalnog povecanja frekfencije letova u redovnom  saobracaju prema Rimu, Istanbulu, Becu, Frankfurtu, Beogradu, Cirihu zastupljene ce bit i neke nove destinacije.

Sa aerodroma Tivat su, nakon zimske pauze, ponovo uspostavljeni letovi britanske aviokompanije Easy Jet za Mancester. Aviokompanije Thomas Cook Airlines i TUI Fly Belgium ce takode sa aerodroma Tivat  prevoziti putnike za Brisel dok ce aviokompanija Transavia France povezivati Tivat i Podgoricu sa glavnim gradom Francuske.

Israir ce direktno ciniti dostupnim Crnu Goruputnicima sa Bliskog Istoka  otpocinjuci letove iz Tel Aviva za Tivat i Podgoricu. Sa aerodroma Tivat   ce u narednom periodu  biti uspostavljeni  direktni letovi za Dubai, Rim, Veronu, Diseldorf, ženevu, Brest, Sofiju, Burgas. Sa druge strane  grcka aviokompanija Aegean Airlines,  ce pocevši od juna, dva puta sedmično povezivati Podgoricu i Atinu, dok ce Wizz Air u aprilu , osim letova za Memingen i Milano,  uvesti letove za Budimpeštu.

Ryanair ce  takode u aprilu  osim već duže vremena prisutnih letova za London,Brisel i Berlin uspostaviti saobracaj na relaciji  Podgorica – Stokholm.

Poljski nacionalni avioprevoznik LOT ce premijerno ,zajedno sa kompanijama koje su i prethodnih godina bile prisutne Travel Servis i Enter air, povezati glavni grad Crne Gore sa Varšavom.

Ukratko aerodrom Podgorica ce tokom narednih šest mjeseci biti povezan sa otprilike 40 destinacija a slicna brojka  važi i  za aerodrom u Tivtu.

Skip to content