Select Page

Sadržaji i servisi

Info pult

Info pult se nalazi na sjevernom dijelu centralnog hola putničkog terminal, smješten između šaltera za registraciju putnika i pristupne kontrole u dijelu “Odlasci”. Ljubazno osoblje će vam dati pravu informaciju o vremenima slijetanja i polijetanja Vašeg leta i na zahtijev obezbijediti pomoć oko detalja vezanih za vaše putovanje. Info pult je i mjesto gdje se možete javiti ukoliko vam je kao putniku sa ograničenom pokretljivošću ili posebnim potrebana potrebna asistencija od strane našeg obučenog osoblja.

Kontakt telefon za sve potrebne informacije je +382 20 444 244.

Mapa terminala

Prodavnice i barovi

Radno vrijeme je usklađeno sa odlaznim letovima sa Aerodroma Podgorica.

Duty Free Shop
(Regal Impex GH)

U sklopu dijela putničkog terminala za odlaske.

Kod nas možete kupiti suvenire, duvan, hranu, piće, kozmetičke preparate itd.

Tabacco S Press

U južnom dijelu putničkog terminala, u holu predviđenom za dolaske. 

U ponudi su duvan, kartičnu i elektonsku dopunu za mobilnu telefoniju (Telenor, Telekom i M:tel); štampu, knjige, DVD i CD izdanja kao i robu široke potrošnje.

Tabacco Shop

U sjevernom dijelu centralnog hola putničkog terminala, u blizini šaltera za registraciju putnika. Nudi štampu, dopune za mobilnu telefoniju, konditorske proizvode, veliki izbor ekskluzivnih parfema i kozmetike,  suvenire i  igračke.

Coffee Cake Bakery

U dijelu putničkog terminal za odlaske, između izlaza 4 i 5. Radno vrijeme bara u putničkom terminalu je usklađeno sa otvorenošću aerodroma, dok bar u administrativno-poslovnoj zgradi radi radnim danima od 7 do 15 sati.

Biznis salon

U zavisnosti od avio-kompanije, putnici u prvoj i biznis klasi, putnici sa određenim brojem sakupljenih milja tokom prethodnih putovanja, kao i vlasnici određenih kartica, pa i njihovi gosti koji putuju istim letom, mogu koristiti i usluge biznis salona na Aerodromu Podgorica.

Na šalteru avio-kompanije možete dobiti vaučer za korišćenje biznis salona koji je dostupan po prolasku svih kontrola.

Biznis salon se nalazi u sali za odlaske i otvoren je za korišćenje dva sata prije planiranog vremena polijetanja aviona.

biznisLoza-600
biznis-salon-1
biznis-salon-2
biznis-salon-3
biznis-salon-4
previous arrow
next arrow

VIP usluga

VIP usluga koju pruža Aerodrom Podgorica, obuhvata:

  • upotrebu VIP salona,
  • brz prolazak kroz bezbjednosnu, carinsku i pasošku kontrolu,
  • registraciju za let u VIP terminalu,
  • obezbijeđen VIP parking u dolasku i/ili odlasku ispred VIP terminala (u nesterilnom području),
  • po potrebi ili na zahtjev, prevoz od vazduhoplova do VIP terminala i obratno (napomena: privatnim vozilima pristup na platformu nije dozvoljen).

Izgubljeno/Nađeno

U slučaju neprispjeća, oštećenja i/ili orobljavanja prtljaga, ili gubitka ličnih stvari, možete se javiti na šalteru Izgubljeno/Nađeno. Aerodrom Podgorica pruža i usluge asistencije prilikom pravljenja zapisnika i upoznavanja putnika sa pravilima avio-kompanija u slučaju prispjeća oštećenog ili orobljenog prtljaga.

Neophodno je da prilikom javljanja na šalter dostavite na uvid odsječke od neprispjelog prtljaga i avionsku kartu koja sadrži podatke o ruti. Kako bi potraga dala što brže i efikasnije rezultate, potrebno je da znate i osnovne karakteristike prtljaga, kao što su: tip, proizvođač i boja.

U slučaju da vaša avio-kompanija ne obezbjeđuje dostavu prtljaga na privremenu ili stalnu adresu, morate lično doći da preuzmete prtljag.

 

Ukoliko vaša avio-kompanija obezbjeđuje dostavu prtljaga, vaš prtljag može biti dostavljen na privremenu ili stalnu adresu na teritoriji Crne Gore uz regulisanje carinskih formalnosti u vaše ime.

Za preuzimanje prtljaga neophodno je da pokažete vaš pasoš (ili ličnu kartu – samo za državljane Srbije) i platite neophodne naknade ukoliko to predviđaju carinski propisi. Prispjeli prtljag može preuzeti i član porodice, ako uz vaša dokumenta priloži i svoja lična dokumenta i ključ ukoliko je prtljag zaključan.

U zavisnosti od avio-kompanije, možete odabrati i način obavještavanja o preuzimanju prtljaga po prispjeću istog (tel. poziv ili SMS).

Radno vrijeme službe je od 7 časova do slijetanja posljednjeg planiranog aviona u dolasku.

Kontakt Izgubljeno/Nađeno:

Ambulanta na aerodromu

Kao vid dodatne brige, putnicima na Aerodromu Podgorica na raspolaganju je i ambulanta Medicinske službe, u kojoj ordiniraju dežurni ljekar i medicinski tehničar. Glavne prostorije ambulante se nalaze u sklopu administrativno-poslovne zgrade u kontrolisanom području, dok je u cilju lakše dostupnosti svim putnicima i posjetiocima u nekontrolisanom području na raspolaganju i soba za pregled, u južnom dijelu centralnog hola putničkog terminala, u dijelu “Dolasci”. 

Ambulanta pruža usluge njege u prihvatu i otpremi bolesnih putnika kao i hitnu medicinsku pomoć.

Skip to content