Select Page

2003. - Počinje ubrzana modernizacija

Aerodrom Tivat je 23. aprila 2003. godine prešao iz sastava JAT-a u JP Aerodromi Crne Gore, i od tada počinje njegova ubrzana modernizacija, čiju prvu fazu zaokružuje rekonstruisana i na 4.057m2 proširena pristanišna zgrada, nakon čega slijedi dovršenje i opremanje za korištenje Aerodroma u noćnim uslovima.

Aerodrom Tivat je karakterističan po tome što se preko 80% saobraćaja obavi u toku ljetne turističke sezone uz veoma izražena vršna opterećenja (npr. 12. jula 2006. godine je opsluženo 9.138 putnika).

Pristanišna platforma aerodroma ima 7 parking pozicija i može primiti 6 aviona grupe „C“ i jedan avion grupe „D“, ili 4 aviona grupe „C“ i 2 aviona grupe „D“. Karakteristični avioni iz grupe „D“ koji slijeću na Aerodrom Tivat su tipa DC 10, IL86 i Boing 767. Aerodrom Tivat danas opslužuje najsavremenije avione iz porodice Boing i Airbus, a povjerenje za kvalitetan i profesionalan rad zadobio je od preko 30 avio-kompanija, među kojima su i svjetska imena, kao što su SAS, LTU, AirBerlin, i druge, kojima je Aerodrom Tivat povezan sa 15 destinacija u Evropi: London, Moskva, Pariz, Frankfurt, Stokholm, Prag i druge.

Skip to content