Select Page

Od 27. aprila francusko-holandska kompanija Transavia pocela je da saobraca na liniji Pariz-Tivat-Pariz. Letovi će obavljati do 1.oktobra a povodom uspostavljanja linije Pariz-Tivat-Pariz, predstavnici aviokompanije Transavia, Aerodroma Crne Gore i Nacionalne turisticke organizacije Crne Gore održali su zajednicku konferenciju za medije, na kojoj je istaknut znacaj povezivanja glavnog grada Francuske i Tivta.

Iz francusko-holandske “lou kost” kompanije porucili su da ocekuju da će do pocetka oktobra na toj liniji prevesti oko 15 hiljada putnika.

Erv Kozar, komercijalni direktor Transavie: „Ove, premijerne naše godine u Crnoj Gori, na ruti izmedu Tivta i Pariza ponudicemo ukupno oko 17 hiljada sjedišta u avionima, a racunamo da cemo ostvariti rezultat od najmanje oko 15 hiljada prevezenih putnika jer je projecan load faktor Transavie 90 odsto. Današnjim letom doveli smo predstavnike brojnih francuskih turistickih agencija i operatera jer nam je obostrani cilj da u Francuskoj što više promoviemo Crnu Goru kao destinaciju, i posebno Tivat. Imamo odlicnu saradnju sa Aerodromima Crne Gore i crnogorskom Nacionalnom turistickom organizacijom, a u najnovijem broju inflight magazina naše kompanije, objavaljen i poseban tekst na tri strane o turistickoj ponudi Crne Gore.”
Maja Liješevic, zamjenica direktorice NTO CG  je naglasila da je francusko tržište jedno od najbitnijih zapadnoevropskih tržišta sa kojeg se  već nekoliko godina bilježi stalni rast. „Lani smo iz Francuske imali ukupno oko 50 hiljada turista koji su ostvarili oko 250 hiljada nocenja što je 7 odsto više nego 2015. Ove godine ocekujemo dodatni porast posjete francuskih turista jer je aviodostupnost Crne Gore sve bolja, cemu pored redovnih linija nacionalne aviokompanije doprinosi i dolazak Transavie kao dijela Air France-KLM grupe u našu državu”,istakla je Liješevic.


Direktor Aerodroma Tivat Radovan Maric je takodje istakao znacaj uspostavljanja linije Pariz-Tivat i dodao da se nada da će se ona održati i nakon ljetnje sezone.

„Naš ovogodišnji cilj je ambiciozan, ali i dostižan uz brojne napore i požrtvovan rad svih naših zaposlenih jer kroz terminalnu zgradu u Tivtu treba da prode preko milion putnika”,rekao je Maric.

Pocetna cijena karte je 45 eura ukljucujuci i sve aerodromske takse a letovi će se obavljati cetvrtkom i nedjeljom, avionima tipa „boing 737-800“, kapaciteta 189 putnika.

Skip to content