Select Page

Prvi put u istoriji, Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika. Milioniti putnik
Igor Perišic, stigao je avionom Austrian Airlinesa iz Beca a ispred aviona sacekao ga je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandic, direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanovic kao i direktorica Nacionalne turisticke organizacije željka Radak Kukavičić.

 
Tom prilikom gospodinu Perišicu, koji više od 15 godina živi u Švajcarskoj a došao je da posjeti
porodicu, urucen je vaucer za vikend u prestižnom hotelu Hilton, crnogorska vina kao i monografija
Crne Gore. 

Izuzetno mi je zadovoljstvo što je nakon tivatskog i podgorički aerodrom prešao tu magicnu brojku od milion opsluženih putnika. Ovo je uspjeh svih nas a prije svega želim da se zahvalim radnicima Aerodroma Podgorica koji tokom cijele godine rade kako bi se naš svaki putnik osjecao i komforno i bezbjedno. Godina na izmaku je godina rekorda ali s obzirom na najave, 2018-ta će je nadmašiti.

Danilo Orlandić

Izvršni Direktor, Aerodromi Crne Gore

Od povezanosti Crne sa drugim destinacijama zavisi uspješnost turisticke sezone i dalji razvoj Crne Gore kao turisticke destinacije. Preko aerodroma povezani smo sa sve više destinacija, promet putnika i promet aviona imaju dvocifren rast a rast carter saobracaja me posebno raduje. Sve se to reflektuje na samu turisticku sezonu-za prvih 10 mjeseci Crnu Goru je posjetilo preko milion i 900 hiljada turista a ostvareno je 11 miliona 440 hiljada nocenja.

Željka Radak Kukavičić

Direktorica, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Od pocetka godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo je 2 110 000 putnika a obavljeno je
preko 13 hiljada letova. Ocekujemo do kraja godine oko 2 200 000 opsluženih putnika, što je za oko 315 000 više nego 2016.godine.
Skip to content