Select Page

Čelnici Aerodroma Crne Gore i Opštine Zeta dogovorili su da će u narednom periodu zajedničkim snagama intenzivno raditi na uvođenju linijskog prevoza između aerodroma u Zeti sa Glavnim gradom ali i sa ostalim gradovima u Crnoj Gori.

“Plan je da Opština Zeta u perspektivi uvede gradske linije do aerodroma, nadamo se već tokom septembra. Uz te linije, povezaćemo aerodrom sa međumjesnim saobraćajem, pa samim tim i sa ostatkom Crne Gore, a prvenstveno Podgoricom”, izjavio je nakon sastanka na aerodromu, sekretar za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta, Milan Stanović.

On je dodao da će se raditi i na rješavanju nelegalnog parkiranja ispred aerodroma, taksi prevoza i svih ostalih problema koji opterećuju poslovanje kompanije.

Uz to, na sastanku kom je prisustvovao predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović, sekretar za finansije i budžet Opštine Zeta, Bojan Popović, predsjednik Odbora direktora ACG, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović i član OD, Slavko Vukčević dogovoreno je i da se plaćanje prireza ubuduće usmjeri na budžet Opštine Zeta.

Predsjednik Odbora direktora ACG zahvalio je čelnicima Opštine Zeta na razumijevanju da se zajedničkim naporima počnu rješavati dugogodišnji problemi.

“Shodno današnjem dogovoru, očekujem da će se u relativno kratkom roku steći zakonski uslovi da se Aerodrom Podgorica sa Opštinom Zeta poveže sa Glavnim gradom na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Dobardžić.

Skip to content