Select Page

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija i Aerodroma Crne Gore juče su, u Briselu, sa generalnim direktorom Direktorata za mobilnost i transport Evropske Unije EC DG-MOVE (Europian Comission Directorate-General for Mobility and Transport’s activities) g. Henrikom Hololeiem, razgovarali o mogućnosti noćnog slijetanja na crnogorskim aerodromima, ali i o mnogim temama koje su od značaja za avio saobraćaj.

Izvršni direktor ACG Goran Jandreoski nakon sastanka kazao je da su sa Hololeiem i njegovim saradnicima razgovarali i o stanju dva crnogorska aerodroma, infrastrukturi…

“Bilo je riječi i o prelasku u drugu fazu ECAA sporazuma, čiji je Crna Gora potpisnik, a od našeg domaćina čuli smo veoma važne informacije za državu i civilno vazduhoplovstvo. Osim o proceduri noćnog slijetanja, govorili smo i planovima za aerodrome Golubovci i Tivat, upoznali smo ih u kakvom su stanju, u kojoj fazi je koncesija. Sastanak je bio veoma značajan, sa kolegama iz Brisela razmjenili smo iskustva i razmotrili unaprijđenje zadatih ciljeva iz oblasti transportne politike  (Poglavlje 14), a sve sa ciljem bržeg i efikasnijeg pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji i obezbjeđivanja benefita za crnogorske građane”, rekao je Jandreoski.

Sastanku u EC DG-MOVE, u Briselu, kojim je Hololei predsjedavao, osim Jandreoskog prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović, Milica Mićunović iz resornog Ministarstva, zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Petar Radulović i saradnici generalnog direktora EC DG-MOVE.

Skip to content