Select Page
Ministarstvo kapitalnih investicija svjesno je značaja i vrijednosti Aerodroma Crne Gore za cijelu državu i tim prije treba donijeti konačnu odluku o modelu dalje valorizacije ove državne kompanije, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija, Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara MKI, Admira Šahmanovića sa izvršnim direktorom ACG, Vladanom Draškovićem i zamjenikom, Petrom Radulovićem, koji je organizovan na Aerodromu Podgorica.

„Valorizacija ACG, u svakom slučaju, mora donijeti povoljne rezultate državi, građanima i cjelokupnoj privredi“, ocijenio je Ibrahimović dodajući da je današnji sastanak prilika da sumiramo rezultate poslovanja u izazovnoj godini koja je na izmaku, ali i da sagledamo planove menadžmenta za narednu godinu.

Zajednički cilj je modernizacija aerodroma sa sveobuhvatnim unapređenjem infrastrukture što treba da rezultira što većim prometom putnika i saobraćaja.

Na sastanku su predstavljeni ovogodišnji rezultati kompanije koja je tokom prvih 11 mjeseci opslužila preko milion i osamsto hiljada putnika, što je preko 70 odsto prometa u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu. U ukupnom rezultatu posebno se izdvaja uspjeh Aerodroma Podgorica koji je ostvario promet putnika od čak 97 odsto u odnosu na 2019. godinu, dok je Aerodrom Tivat, u istom uporednom periodu, zbog dobro poznatih geopolitičkih razloga, zabilježio promet od oko 50 odsto putnika u odnosu na tri godine ranije.

Aerodromi Crne Gore su spremni i odlučni da, u skladu sa mogućnostima i nepodijeljenom podrškom resornog ministarstva i Vlade, nastave da budu maksimalno kooperativni u misiji realizacije postavljenih ciljeva, zaključila je uprava kompanije.

 

Skip to content