Select Page

Air Montenegro je 5. aprila 2024. godine realizovao prvi let na liniji Tivat-Izmir. Za prve putnike iz Izmira na tivatskom aeredoromu upriličen je svečani doček. Letovi na ovoj liniji biće realizovani tri puta nedeljno-svakog ponedeljka, petka i subote.

Predstavnica Air Montenegra Mina Muković Radonjić kazala je da će i u narednom periodu kompanija nastaviti da rade na širenju ponude.

“Veliko nam je zadovoljstvo što od danas u ponudi imamo i letove ka Izmiru, koji je jedan od naše četiri nove destinacije za ovogodišnju ljetnju sezonu. I u narednom periodu nastavljamo da radimo na širenju mreže naših destinacija i unaprijeđenju naših usluga, podržavajući turističku privredu i razvoj Crne Gore, a imajući zadovoljstvo naših putnika kao prioritet”, kazala je Muković Radonjić.

Dočeku prvog aviona iz Izmira prisustvovali su i predstavnici Aerodroma Crne Gore. Direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Prašćević saopštio je da je svaka dobra vijest za nacionalnog avio-prevoznika, Air Montenegro, odlična vijest i za Aerodrome Crne Gore.

“Izmir je prva nova destinacija na Aerodromu Tivat tokom ove ljetnje sezone. Jako je važno što jedan od naših najznačajnijih partnera, Air Montenegro, jača prisustvo širom Evrope. Tokom ovoga ljeta, uz Izmir, naravno, Beograd i Istanbul, Air Montenegro je najavio i operacije za Baku, Brno, Ljubljanu, Prag, Rigu i Talin. Aerodrom Tivat nastaviće da bude pouzdan partner kolegama iz nacionalne avio-kompanije”, istakao je Praščević i dodao da će Aerodrom Tivat u sezoni biti povezan sa oko 40 destinacija.

Uvođenje još jedne destinacije prema Turskoj, pored već postojećeg Istanbula, rezultat je velikog interesovanja putnika, te će naši letovi ka Izmiru nesumnjivo doprinijeti povećanju turističkog prometa dvaju država.

Iz NTO CG su ovom prilikom iskazali zadovoljstvo poboljšanjem avio povezanosti sa tržištem Turske.

“Obradovala nas je vijest da će naš strateški partner, avio-kompanija Air Montenegro, ove godine pored Istanbula saobraćati i ka Izmiru. Činjenica je da imamo rast interesovanja za Crnu Goru kao turističku destinaciju sa ovog tržišta, te je vrlo važno raditi na unapređenju avio povezanosti. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, tokom 2023. godine smo imali oko 95 hiljada dolazaka sa ovog tržišta, što je 117% više u odnosu na 2022. godinu, te rast od 137% u odnosu na 2019. godinu”, poručili su iz NTO CG. Pored  uticaja na turizam, značaj pokretanja ove linije ogleda se i u jačanju diplomatskih veza između Crne Gore i Turske, posebno imajući u vidu strateške interese naše države.

Skip to content