Select Page

Pegasus Airlines je četvrta aviokompanija koja tokom aktuelne ljetnje IATA sezone spaja Podgoricu i Istanbul. Ova aviokompanija povezuje Aerodrom Podgorica sa Aerodromom Sabiha Gokčen koji se nalazi u azijskom dijelu Istanbula.

Prvi let je realizovan danas, a putnike u Podgorici su dočekali predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović, član OD, Slavko Vukčević i načelnica Direktorata za aviosaobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija, Milica Mićunović.

Pegasus Airlines je najavio saobraćaj između Aerodroma Sabiha Gokčen i Aerodroma Podgorica tokom cijele godine, a za sada ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Uz Pegasus Airlines, na liniji Podgorica – Istanbul, saobraćaju Air Montenegro, Turkish Airlines i Tailwind Airlines. Ovi prevoznici povezuju Aerodrom Podgorica i glavni aerodrom u Istanbulu – Istanbul International Airport.

Podsjećamo, aerodromi u Turskoj su čvorište preko kog turisti sa svih strana svijeta dolaze u Crnu Goru. Pegasus Airlines pokriva 126 destinacija i uz 96 vazduhoplova povezuje destinacije u Evropi, Srednjem Istoku i Africi.

Skip to content