Select Page

Crna Gora prvi put povezana sa Ukrajinom i tokom zimske sezone

Prvi put u toku zimske sezone, Crna Gora će direktnom avio linijom biti povezana sa Ukrajinom, zaključeno je na sastanku izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i diplomatskih predstavnika zvaničnog Kijeva u Podgorici.

Orlandić je sa otpravnicom poslova ukrainske Ambasade Natalijom Fijalka i konzulom Mihailom Šamatovim razmatrao najoptimalnije opcije za uspostavljanje direktne linije između glavnih gradova dvije zemlje od 1. decembra, uvažavajući složenu epodemiološku situaciju.

Sagovornici su saglasni da je prioritet da se mjere prilikom putovanja i ulaska u zemlje, propisane zbog pandemije Covida 19, moraju maksimalno sprovesti, uvažavajući takođe značaj uspostavljanja avio saobraćaja između Crne Gore i Ukraine u toku zimske sezone.

“Ukoliko Crna Gora, prvi put i tokom zimske sezone bude povezana sa Ukrajinom, to će unijeti značajnu dinamiku i u aviosaobraćaj i u turizam naše zemlje”, ocijenio je Orlandić.

On se svojim sagovornicima posebno zahvalio na doprinosu u organizaciji velikog broja čarter letova iz Kijeva za Tivat tokom ljetnje sezone za nama. Samo u prvom čarter letu u Tivat je sletjelo preko 150 putnika, među kojima je bilo više od 20 predstavnika turističkih agencija i operatera, sa ciljem da naprave turističke pakete za Ukrajince u našoj zemlji.

“Tom prilikom su ukrajinski turisti, poštujući stroge epideiološke mjere, pokazali koliko im Crna Gora odgovara kao turistička destinacija”, kazao je izvršni direktor ACG.

Koliko je ukrajinsko tržište važno za Crnu Goru govori i podatak da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo preko 60.000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460.000 noćenja. Na tivatski Aerodrom iz ove zemlje je sletjelo skoro 89 hiljada putnika, a opsluženo je 543 vazduhoplova.

Skip to content