Select Page

Aerodromi Crne Gore su predstavili ponudu i poslovnu politku na jednom od najznačajnijih događaja u avijaciji, World Routes 2023, koji se od 14. do 17. oktobra održao u Istanbulu, a sa ciljem unapređenja postojećih i, u perspektivi, otvaranja novih ruta.

U direktnom razgovoru sa predstavnicima aviokompanija, predsjednik Odbora direktora, Eldin Dobardžić i član, Kemal Purišić, predočili su kolegama podsticajnu šemu sa listom strateških ruta na osnovu koje avioprevoznici ostvaruju niz povoljnosti, odnosno popusta na cijene aerodromskih usluga.

Održani su sastanci sa nizom aviokompanija, po abecednom redu: Air Arabia, Air Baltic, Air Dolomiti, Azal Azerbaijan Airlines, British Airways (Euroflyer), Eurowings, easyJet, Kuwait Airways, Pegasus Airlines, SunExpress, Transavia, TUI Airline, Vueling Airlines i Wizz Air dok je na marginama održan i susret sa predstavnicima aviokompanije Gulf Air.

“Ovo je bila prilika da naše aktuelne partnere dodatno motivišemo da razmotre sve mogućnosti koje nudimo u kontekstu širenja poslovanja, a potencijalno nove klijente da detaljno upoznamo sa povoljnostima koje proizilaze iz saradnje sa Aerodromima Crne Gore”, izjavio je Dobardžić.

Da je Routes World istovremeno idealna prilika da ACG sa aviokompanijama nepsredno razmijene iskustva o najnovijim trendovima u avijaciji, ocijenio je i Purišić.

“ACG u perspektivi treba da razmotre ažuriranje osnova na kojima se bazira podsticajna šema sa listom strateških ruta. Kao državna kompanija moramo biti odgovorni i prema građanima i prema potrebi privrede da jača aviodostupnost što je, u krajnjem, i naš interes”, rekao je Purišić.

Ovom događaju su prisustvovali predstavnici oko 700 aviokompanija i aerodroma sa svih svjetskih kontinenata.

Delegacija ACG je boravak u Istanbulu zaključila učešćem na IATA AirportIS Forumu koji je održan 18. oktobra.

Skip to content