Select Page

Ryanair, evropska broj 1 avio-kompanija, je danas  (2. jula), nakon četvoromjesečnog prizemljenja aviona usljed krize izazvane korona-virusom,  obavila svoj prvi let iz Poljske za Podgoricu. Letom iz Poznana, Ryanair je obilježio početak ljetnjeg reda letenja za Sezonu 2020, koji sada svrstava 9 avio-linija prema destinacijama u Njemačkoj, Poljskoj, Irskoj i UK.

Nakon što su ukinute zabrane putovanja, Evropljani sada konačno mogu da planiraju zasluženi ljetnji odmor, uživajući najniže tarife i uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair uveo dok ubrzano priprema operacije za ovo ljeto, a u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svoje posade i korisnika.

U znak obilježavanja prvog leta nakon krize izazvane korona-virusom, Ryanair je za letove iz Poljske stavio u prodaju  avio-karte po tarifi od svega 19.99 € u jednom smjeru,  za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, a koje se moraju rezervisati najkasnije do ponoći u ponedeljak, 6. jula, isključivo putem internet stranice www.ryanair.com.

Olga Pawlonka je ispred Ryanair-a izjavila:

Ryanair ima zadovoljstvo da nakon 4 mjeseca prizemljenih aviona ponovo uspostavi letove sa Crnom Gorom. Naš let na liniji između Poznanja i Podgorice je, kao prvi, obilježio početak ljetnjeg reda letenja za Sezonu 2020  za Crnu Goru,u sklopu kojeg se sada nalazi 9 avio-linija.

Kako bi obilježili prve letove nakon krize izazvane korona-virusom, pustili smo u prodaju avio-karte po tarifi od svega 19.99 € u jednom smjeru,  za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, a koje je neophodno rezervisati najkasnije do ponoći u ponedeljak, 6. jula. Za očekivati je da će karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama biti brzo rasprodate, pa se putnici ohrabruju da ne propuste priliku i posjete internet stranicu                   www.ryanair.com. “

Danilo Orlandić, izvršni direktor “Aerodromi Crne Gore”, je izjavio:

„Nakon četvoromjesečnog prizemljenja usljed krize izazvane virusom Covid19, Ryanair danas letom iz Poznanja obilježava početak reda letenja za ljetnju sezonu 2020.

Avioni Ryanair-a će samo u julu saobraćati ka/iz 9 destinacija, a to su Krakov, Poznan, Vroclav, Berlin, Štutgart, Barselona, Brisel, London. Na naše veliko zadovoljstvo, od danas je Crna Gora povezana i sa Irskom, te večeras očekujemo prve putnike iz Dablina. Posebno nam je značajno što smo se uspostavljanjem ove linije još bolje  povezali sa sjeverozapadnim dijelom Evrope, kao i zbog činjenice da je za domaći turizam važno da nam dolaze gosti iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta.

Kako je najavljeno iz ove avio kompanije, Crna Gora će u avgustu ponovo uspostaviti liniju Podgorica – Bolonja.

Da podsjetimo, 2013. godine na podgorički aerodrom je sletio prvi avio Ryanair-a, što je ujedno bila i prva niskobužetna kompanija koja je uspostavila linije sa Crnom Gorom. Otvaranjem linije ka Briselu je te godine, opsluženo je 12 hiljada putnika, dok su prošle godine Aerodromi Crne Gore opslužili preko 190 hiljada putnika avio prevoznika Ryanair-a.

Na kraju, želim istaći da kao što je prije 7 godina linija sa Briselom bila važna i sa aspekta evropskih integracija, tako nam je danas, možda više nego ikad, potrebna dobra saradnja sa našim partnerima, radi povrtka putnika nakon ogromne krize koja je zahvatila čitavu avio industiju, čime bismo oporavili turizam i ekonomiju i učvrstili naše poslovne veze.

Ryanair-u takođe želimo brz oporavak od ove krize, pune avione putnika i što više letova ka našoj zemlji, u kojoj su uvijek dobrodošli.“

Skip to content