Select Page
U cilju upoznavanja sa saobraćajnom kulturom u vazdušnom saobraćaju, osoblje Aerodroma Crne Gore i nacionalne avio kompanije Air Montenegro održalo je čas praktične obuke na Aerodromu Podgorica za više od 100 učenika drugog razreda podgoričke Osnovne škole „Sutjeska“. 

Đaci su, u pratnji svojih učiteljica, savladali sve aerodromske procedure: prijavu za let, bording, pasošku i bezbjednosnu kontrolu, a potom su se upoznali i sa sigurnosnim pravilima u samom avionu gdje ih je dočekala posada kompanije Air Montenegro. Nakon druženja sa pilotom, perserom i stujardesama, đake je oduševio vodeni top Spasilačko-vatrogasne službe Aerodroma Podgorica koji je priređen u čast naših najmlađih posjetilaca.

„Djeca su oduševljena. Naučili su neke stvari koje ni mi odrasli nijesmo znali. Po njihovim licima možete vidjeti kako se osjećaju nakon čekiranja karata, upoznavanja sa pilotom, stjuardesama, policajcima ili vatrogascima“, kazala je učiteljica O.Š. „Sutjeska“, Biljana Rašović.

„Animirala bih i širu javnost da se ovakve obuke češće organizuju. Jako je važno da djeca tokom školskog obrazovanja teorijska znanja upotpunjuju praksom. Funkcionalna znanja koja naša djeca stiču su jako važna jer se teorija brzo zaboravlja. Posjeta Aerodromima Crne Gore je iskustvo koje se ne zaboravlja“, poručila je Rašović.

Da posjeta, koja je sprovedena po strogim bezbjednosnim procedurama, protekne u najboljem redu, pobrinule su se nadležne aerodromske službe kao i kolege iz Uprave policije i Uprave prihoda i carina.

Napomena: Posjeta je snimljena i fotografisana uz pisanu saglasnost roditelja ili staratelja svih đaka.

Skip to content