Select Page

Uzbekistan i Crna Gora prvi put povezani su direktnom avio linijom. Uzbekistan Airways danas je počeo operacije na liniji Taškent – Tivat. Direktni letovi iz glavnog grada Uzbekistana realizovaće se četvrtkom, do kraja oktobra. 

Svečanom dočeku prisustvovali su član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Slavko Vukčević, direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Praščević, direktorica Turističke organizacije Tivat, Nina LakičevićStasija Kaluđerović iz TO Tivat i predstavnice kompanije R Tours, Svetlana Popović Vesna Marković Perišić.

“Aerodromi Crne Gore veoma su zadovoljni zbog uspostavljanja ove avio linije. Direktno povezivanje sa Uzbekistanom našu državu približava turistima iz te azijske zemlje, što je dobra vijest za kompletnu crnogorsku privredu. Takođe, raduje nas i što smo crnogorskim putnicima otvorili vrata fascinantne države, svojevrsnog prozora u svijet mističnih drevnih gradova, raznolike kulture i omogućili im da jednostavno zakoračaju nekadašnjim Putem svile”, rekao je Vukčević. 

ACG podsjećaju da je nedavno, takođe prvi put, otvorena linija Beč – Tivat, da je prethodnih dana Tivat direkno povezan sa Kuvajtom, danas sa Uzbekistanom. 
Uz to, preko Aerodroma CG, u ključnim mjesecima ljetnje sezone, Crna Gora će, uz tradicionalne partnere iz Zapadne Evrope,  biti povezana i sa nizom država Bliskog istoka.

Skip to content