Select Page

Aerodromi Crne Gore su među ovogodišnjim dobitnicima zahvalnice Kliničkog centra Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje.

U zajedničkoj akciji UNICEF-a i kompanija koje su članice Poslovnog savjeta za prava djeteta, a među njima i ACG, zatim Rotary klubova širom zemlje i Međunarodnog kluba žena Crne Gore, prikupljeno je 92 hiljade eura.

Od tih sredstava obezbijeđena je oprema za Institut za bolesti djece KCCG koja je i jedina služba za intenzivnu njegu novorođenčadi u Crnoj Gori. Oprema uključuje neonatalni respirator, inkubatore, električne fotelje za majke i bebe radi lakšeg ostvarivanja kontakta „koža na kožu“, monitor ambijentalne buke, frižidere za skladištenje majčinog mlijeka, krevetiće za bebe i drugo.

Svečanost je organizovana u KCCG, a povodom 60 godina od osnivanja IBD-a.

Zahvalnicu u ime ACG je, od direktorke KCCG dr Ljiljane Radulović, preuzela koleginica Marija Burzanović.

Poslovni savjet za prava djeteta UNICEF-a je osnovan je sredinom 2021. godine i okuplja predstavnike privatnog sektora kako bi se ujedinili napori i resursi za društveno odgovorne inicijative koje će dovesti do konkretnih, održivih i pozitivnih promjena u životima djece. Ovo je prva akcija savjeta koju su podržali One, Mtel, Crnogorski Telekom, Crnogorska komercijalna banka, NLB banka, Lovćen banka, Mercator, Aerodromi Crne Gore, Privredna komora Crne Gore, Savjet stranih investitora u Crnoj Gori i Asocijacija menadžera.

Skip to content