Select Page

Realizovan je prvi let aviokompanije FlyDubai na liniji Dubai-Sarajevo-Podgorica. Na taj nacin Podgorica se pridružila mreži destinacija koju je FlyDubai izgradio u regionu Centralne i Istocne Evrope, a koja ukljucuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju.

Prvim avionom doputovao je i izvršni direktor FlyDubaia Gait Al Gait kao i potpredsjednik za komercijalne poslove Džejhun Efendi. Njih su na Aerodromu Podgorica docekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandic sa saradnicima, direktorica Nacionalne turisticke organizacije željka Radak Kukavičić, kao i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori NJ.E.
Abdulsalam Al Romaiti.


U razgovoru sa prvim covjekom FlyDubaia, Orlandic je iskazao zadovoljstvo što će avioni te aviokompanije nakon uspješne ljetnje sezone i popularnosti letova za Tivat, slijetati i na podgorički aerodrom tokom zimskih mjeseci. Dogovoreno je i da se zajednickim naporima Crna Gora kao turisticka destinacija, promoviše u UEA s obzirom na važnost tog tržišta i na privrednu saradnju dvije zemlje.

Gait Al Gait je istakao da je ponosan na otvaranje nove linije i saradnju sa Aerodromima Crne Gore. Dodao je da je otvaranju nove linije i interesovanju za Crnu Goru, doprinjela posjeta oko 150 novinara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su bili oduševljeni Crnom Gorom kao i vizna liberalizacija, te da je zajednicka saradnja na promociji dvije zemlje sada kljucna. Kompanija FlyDubai će realizovati letove dva leta sedmično, srijedom i nedjeljom, pri cemu će letovi ukljucivati i zaustavljanje u Sarajevu, popularnoj destinaciji u mreži Flydubai-a.

Skip to content